Komunikaty i ostrzeżenia
-
27.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w mące jaglanej
-
21.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Obecność Salmonella spp. w suplemencie diety
-
18.11.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z podbieraka do pierogów
-
24.10.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie bakterii Escherichia coli STEC w tatarze wołowym
-
23.10.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wycofanie partii wafli maślanych z nadzieniem karmelowym
-
10.10.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie obecności glutenu w określonej partii bezglutenowych chrupek kukurydzianych
-
02.10.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja ołowiu z wyrobów do kontaktu z żywnością
-
25.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z łyżki z nylonu
-
16.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie przekroczenia najwyższego dopuszczalnego poziomu pozostałości pestycydu - chlorpiryfosu w dwóch partiach goździków
-
08.09.2025Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella spp. w jednej partii herbatki ziołowej