W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Finał Konkursu Kulinarnego pod hasłem: "Kukurydza, groch, fasola witaminy w sobie chowa. Do sałatki dziś dodamy i do stołu zasiadamy"

07.06.2022

Zdjęcie wszystkich finalistów oraz Jury

Uczniowie szkół podstawowych z terenu powiatu pruszkowskiego wzięli w dniu 7 czerwca 2022 roku udział w finale konkursu kulinarnego zorganizowanym przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Pruszkowie podczas aktualnie trwającej kampanii #ŻyjDobrze, która promuje wprowadzenie prozdrowotnych zmian w życiu każdego człowieka. Wydarzenie przebiegło pod hasłem: "Kukurydza, groch, fasola witaminy w sobie chowa. Do sałatki dziś dodamy i do stołu zasiadamy".

 

Jury, w którego składzie mieli przyjemność zasiadać: Pan Paweł Makuch Prezydent Miasta Pruszków, Pan Grzegorz Kamiński Wicestarosta Pruszkowski, Pan Tomasz Oszyński Plant Manager Smurfit Kappa Sp. z o.o., Pani Karolina Jarosz-Iskrzyńska Specjalista ds. marketingu St. Majewski Sp. z o.o., Pan Karol Lisiński Szef Kuchni Transgourmet Sp. z o.o., Pan Sebastian Konopiński Szef Kuchni Hotelu Victor Pruszków DeSilva oraz Pani Magdalena Naparty Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Pruszkowie,
po burzliwych naradach nagrodziło:

 

1 miejsce Aleksandra Kwiecień – Szkoła Podstawowa w Nadarzynie

2 miejsce Hanna Kołbuś – Szkoła Podstawowa nr 10 w Pruszkowie

3 miejsce Amelia Mączko – Szkoła Podstawowa nr 5 w Piastowie

 

Wydarzenie było objęte Patronatem Honorowym przez Starostę Pruszkowskiego oraz Prezydenta Miasta Pruszkowa.

 

Gratulujemy wszystkim małym kucharzom!

 

Kampania województwa Mazowieckiego  #ŻyjDobrze ma między innymi na celu zachęcić do refleksji nad codziennymi wyborami żywieniowymi wśród najmłodszych, nad tym co warto zmienić w żywieniowym postępowaniu. Pamiętajmy, iż zmiana sposobu żywienia powinna zaczynać się od jego świadomego wyboru. Korzyści płynące ze zwiększonego spożywania produktów roślinnych, nie tylko przyczyniają się do zapobiegania różnego rodzaju chorobom, ale również dbają o naszą planetę. Zrównoważone podejście do zdrowego stylu życia na co dzień, w tym do sposobu żywienia, powinno być wyzwaniem dla każdego z nas.

Już dziś ZACZNIJ JEŚĆ ZDROWO, UWAŻNIE i w sposób bardziej ZRÓWNOWAŻONY, by ŻYĆ DOBRZE!

 

Materiały

#wiesz_więcej #ŻyjDobrze

Zdjęcia (8)

{"register":{"columns":[]}}