W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

#latozsanepidem Żywność podczas upałów

#LATO Z SANEPIDEM

Z uwagi na wyższą temperaturę latem żywność łatwo się psuje. Musimy więc pamiętać o jej właściwym przechowywaniu oraz spożywaniu posiłków w miejscach nieprzypadkowych. Spożycie zepsutej żywności prowadzi najczęściej do zatruć, dlatego też należy ją przechowywać w warunkach deklarowanych przez producenta na etykiecie oraz w niskiej temperaturze.  Przestrzegamy terminów przydatności do spożycia  oraz myjemy owoce i warzywa przed jedzeniem. Nie kupujemy produktów niewiadomego pochodzenia. Pamiętajmy też o częstym myciu rąk i wypiciu od 1,5 do 2 litrów płynów w ciągu dnia, a podczas upałów nawet do 3,5 litra.

{"register":{"columns":[]}}