W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Nabór na wolne stanowisko pracy - młodszy asystent/asystent w Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Oddziału Nadzoru Sanitarnego

18.12.2023

Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Świnoujściu poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko:

młodszy asystent /asystent w Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku.

Wymiar etatu – 1 pełny etat.

Wymagane kwalifikacje:

  • wykształcenie wyższe magisterskie lub wyższe zawodowe na kierunku: technologia żywienia, dietetyka, żywienie człowieka, zdrowie publiczne lub pokrewne

Wymagania dodatkowe:

  • znajomość ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej,
  • znajomość problematyki związanej z bezpieczeństwem żywności i żywienia oraz stosowanych aktów prawnych krajowych i UE w tym zakresie,
  • znajomość zasad GHP, GMP i HACCP,
  • znajomość norm i zasad racjonalnego żywienia, umiejętność oceny jadłospisów,
  • umiejętność obsługi pakietu MS Office z uwzględnieniem arkusza kalkulacyjnego  Excel,
  • umiejętność analitycznego myślenia,
  • bardzo dobra organizacja pracy własnej oraz umiejętność pracy w zespole, komunikatywność,
  • sumienność i dokładność w wypełnianiu powierzonych obowiązków,
  • kreatywność i chęć zdobywania wiedzy, systematyczność, dyspozycyjność,
  • wysoka kultura osobista.

Mile widziane:

  • znajomość języków obcych (angielski lub niemiecki),
  • doświadczenie zawodowe w administracji publicznej i znajomość postępowania administracyjnego.

Zakres zadań obejmuje m. in.:

  • sprawowanie nadzoru nad bezpieczeństwem żywności i żywienia,
  • sprawowanie nadzoru nad bezpieczeństwem materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz kosmetyków,
  • ocena dokumentacji związanej z bezpieczeństwem żywności,
  • opracowywanie dokumentacji związanej z urzędową kontrolą żywności,
  • pobór próbek do badań,
  • nadzór sanitarny nad żywnością importowaną oraz eksportem żywności,
  • nadzór sanitarny nad suplementami diety,
  • udział w zwalczaniu chorób szerzących się drogą pokarmową,
  • przygotowywanie projektów decyzji i wykonywanie czynności związanych z postępowaniem administracyjnym w pierwszej instancji,
  • opracowywanie postanowień o zabezpieczeniu środków spożywczych w przypadkach uzasadnionego podejrzenia, co do zdrowotnej jakości tych środków,
  • opracowanie planów, ocen, informacji, sprawozdań dot. bezpieczeństwa żywności na potrzeby  WSSE w Szczecinie, jednostek samorządu terytorialnego i innych instytucji,
  • przygotowywanie projektów pism kierowanych do jednostek, podmiotów zewnętrznych w celu odpowiedzi,  wyjaśnienia lub przekazania sprawy,  w tym przygotowywanie projektów odpowiedzi na wpływające interwencje i wnioski,
  • prowadzenie działań w ramach funkcjonujących systemów i programów,
  • współpraca z innymi inspekcjami i służbami kontrolnymi.

Warunki pracy:

  • praca w siedzibie PSSE w Świnoujściu oraz w siedzibach podmiotów kontrolowanych, na terenie działania PPIS w Świnoujściu,
  • w razie potrzeby wykonywanie czynności służbowych poza  godzinami pracy, również w porze nocnej, soboty, niedziele i święta,
  • stres związany z przeprowadzaniem kontroli,
  • praca z wykorzystaniem komputera stacjonarnego lub przenośnego, drukarki, kserokopiarki oraz innych urządzeń biurowych.

Oferujemy:

  • zatrudnienie na umowę o pracę,
  • stabilność zatrudnienia,
  • możliwość awansu.

 

Osoby zainteresowane, spełniające wyżej wymienione wymagania, proszone są o składanie ofert do dnia 15 maja 2024 r. (curriculum vitae) e-mailem: psse.swinoujscie@sanepid.gov.pl  osobiście w sekretariacie Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Świnoujściu, lub za pośrednictwem Poczty Polskiej na adres:  Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Świnoujściu ul. Dąbrowskiego 4, 72-600 Świnoujście (decyduje data stempla pocztowego).

 

PSSE w Świnoujściu zastrzega sobie prawo do kontaktu jedynie z wybranymi kandydatami.

Dodatkowe informacje można uzyskać pod numerem telefonu 91 321-24-94.

W ofercie prosimy o wpisywanie klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, udostępnionych w złożonych przeze mnie dokumentach w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz. U. z 2019r., poz.1781)”.

{"register":{"columns":[]}}