Konferencja „Tradycja, technologia - współczesna żywność”
16.09.2025
16 września 2025 roku w siedzibie Warmińsko-Mazurskiego Urzędu Wojewódzkiego odbędzie się konferencja pn. „Tradycja, technologia - współczesna żywność”.
Organizatorami tego wydarzenia są Wojewoda Warmińsko-Mazurski Radosław Król wraz z Warmińsko-Mazurskim Wojewódzkim Inspektorem Jakości Handlowej Artykułów RolnoSpożywczych Ryszardem Piórkowskim oraz Dziekanem Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie dr hab. inż. Justyną Żulewską, prof. UWM.
Spotkanie to zostało objęte honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz J.M. Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Patronat medialny objęło Radio Olsztyn oraz TVP3 Olsztyn.
Udział w konferencji jest szansą na poznanie aktualnych trendów i wyzwań, które kształtują przyszłość branży spożywczej. Wśród prelegentów znajdą się zarówno przedstawiciele świata nauki, jak i organów działających na straży przestrzegania przepisów prawa żywnościowego. Jest to doskonała okazja do poznania nowinek z rynku żywności potwierdzonych wynikami badań naukowych, jak również do nabycia przekonania, że żywność jest pod stałym nadzorem organów kontroli, zapoznając się szczegółowo z przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie.
Konferencja dostępna jest dla uczestników nieodpłatnie.
Zgłoszenie osób chętnych do udziału w konferencji możliwe jest poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego znajdującego się na stronie internetowej organizatorów w terminie do 3 września 2025 r. Informacje na temat konferencji dostępne są również na stronach internetowych organizatorów wydarzenia, tj. www.gov.pl/web/wijhars-olsztyn, www.gov.pl/web/uwwarminsko-mazurski, uwm.edu.pl/wnz/ oraz pod nr. tel. (89) 522 89 20.
Zachęcamy Państwa do wzięcia udziału w tym wydarzeniu!
Materiały
Agenda konferencjiAgenda_konferencji.pdf 1.27MB