W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Oddział Laboratoryjny Badania Żywności i Produktów Kosmetycznych – Współpraca z klientem

BADANIA

Próbki do badań laboratoryjnych przyjmowane są po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (tel. /42/ 25 36 361) lub mailowym (adres: marzenna.kaluza@sanepid.gov.pl), z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem

Zasady pobierania i dostarczania próbek żywności, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością, produktów kosmetycznych zawarte są w INSTRUKCJI ROBOCZEJ IR/L/HŻ - 24 (w załączniku)


ATESTY NA GRZYBY

1. Badanie grzybów świeżych (ocena całej partii):

  • przynależność gatunkowa
  • cechy organoleptyczne

Cena do 50 kg – 51 zł + 23% VAT (data ważności atestu – 48 godzin od daty wystawienia)

2. Ocena grzybów suszonych (ocena całej partii, do badań fizycznych pobierana próbka średnia 300 g):

  • przynależność gatunkowa
  • cechy organoleptyczne (zapleśnienie, zaczerwienie itp.)
  • obecność szkodników
  • zawartość wody

Cena do 5 kg – 180zł + 23% VAT; od 5 do 10 kg – 220 zł + 23% VAT (data ważności atestu – rok od daty wystawienia)

Materiały

Instrukcja robocza IR/L/HŻ - 24
Ogólne​_zasady​_pobierania​_próbek​_żywności​_produktów​_kosmetycznych​_materiałów​_i​_wyrobów​_przeznaczonych​_do​_kontaktu​_z​_żywnością.pdf 0.67MB
{"register":{"columns":[]}}