Oddział Laboratoryjny Badania Żywności i Produktów Kosmetycznych – Współpraca z klientem
BADANIA
Próbki do badań laboratoryjnych przyjmowane są po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym (tel. /42/ 25 36 361) lub mailowym (adres: marzenna.kaluza@sanepid.gov.pl), z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem
Zasady pobierania i dostarczania próbek żywności, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością, produktów kosmetycznych zawarte są w INSTRUKCJI ROBOCZEJ IR/L/HŻ - 24 (w załączniku)
ATESTY NA GRZYBY
1. Badanie grzybów świeżych (ocena całej partii):
- przynależność gatunkowa
- cechy organoleptyczne
Cena do 50 kg – 51 zł + 23% VAT (data ważności atestu – 48 godzin od daty wystawienia)
2. Ocena grzybów suszonych (ocena całej partii, do badań fizycznych pobierana próbka średnia 300 g):
- przynależność gatunkowa
- cechy organoleptyczne (zapleśnienie, zaczerwienie itp.)
- obecność szkodników
- zawartość wody
Cena do 5 kg – 180zł + 23% VAT; od 5 do 10 kg – 220 zł + 23% VAT (data ważności atestu – rok od daty wystawienia)
Materiały
Instrukcja robocza IR/L/HŻ - 24Ogólne_zasady_pobierania_próbek_żywności_produktów_kosmetycznych_materiałów_i_wyrobów_przeznaczonych_do_kontaktu_z_żywnością.pdf 0.67MB