W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

ŚWIATOWY DZIEŃ BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI w I Liceum Ogólnokształcącym im. Z. Krasińskiego w Ciechanowie

warzywa

Dnia 6 czerwca 2025r. spotkaliśmy się z młodzieżą I Liceum Ogólnokształcącego im. Z. Krasińskiego w Ciechanowie. Zajęcia odbyły się w ramach obchodów Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności, który obchodzony jest 7 czerwca. Zwróciliśmy szczególną uwagę na to, że mycie rąk i prawidłowe przechowywanie oraz przygotowywanie żywności mają ogromny wpływ na bezpieczeństwo żywności. Podkreślaliśmy, że jest to kluczowe zagadnienie dla ochrony zdrowia publicznego, ponieważ spożycie zanieczyszczonej lub zepsutej żywności może prowadzić do chorób i poważnych konsekwencji dla ludzkiego organizmu.

 

Dziękujemy za ciekawą dyskusję i wymianę poglądów ! 🙂

 

 

{"register":{"columns":[]}}