W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kodeks Żywnościowy CXC 80-2020 „Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym”

05.08.2022 r.

Zarządzanie alergenami pokarmowymi przez podmioty działające na rynku spożywczym – zmiana rozporządzenia (WE) nr 852/2004 oraz norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym.

24 marca 2021 roku weszło w życie rozporządzenie Komisji (UE) 2021/382 z dnia 3 marca 2021 r. zmieniające załączniki do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie higieny środków spożywczych w odniesieniu do zarządzania alergenami pokarmowymi, redystrybucji żywności i kultury bezpieczeństwa żywności. Dokument dostępny jest na stronie internetowej Komisji Europejskiej: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX:32021R0382

Materiały

Załącznik 2 norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020–PL
Załącznik​_2​_norma​_Kodeksu​_Żywnościowego​_CXC​_80-2020​_–PL.pdf 0.38MB
Załącznik 3 norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020–EN
Załącznik​_3​_norma​_Kodeksu​_Żywnościowego​_CXC​_80-2020​_–​_EN​_(1).pdf 0.51MB
{"register":{"columns":[]}}