Kodeks Żywnościowy CXC 80-2020 „Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym”
05.08.2022 r.
Zarządzanie alergenami pokarmowymi przez podmioty działające na rynku spożywczym – zmiana rozporządzenia (WE) nr 852/2004 oraz norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym.
24 marca 2021 roku weszło w życie rozporządzenie Komisji (UE) 2021/382 z dnia 3 marca 2021 r. zmieniające załączniki do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie higieny środków spożywczych w odniesieniu do zarządzania alergenami pokarmowymi, redystrybucji żywności i kultury bezpieczeństwa żywności. Dokument dostępny jest na stronie internetowej Komisji Europejskiej: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX:32021R0382
Materiały
Załącznik 2 norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020–PLZałącznik_2_norma_Kodeksu_Żywnościowego_CXC_80-2020_–PL.pdf 0.38MB Załącznik 3 norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020–EN
Załącznik_3_norma_Kodeksu_Żywnościowego_CXC_80-2020_–_EN_(1).pdf 0.51MB