W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Webinar - Zatrucia pokarmowe w okresie wakacji. Jak im zapobiegać?

23.05.2025

napis webinar

W sezonie letnim wzrasta ryzyko zatruć pokarmowych oraz zagrożeń związanych z występowaniem bakterii Legionella w wodzie – szczególnie w obiektach funkcjonujących sezonowo.
Zapraszamy na bezpłatny webinar online, podczas którego eksperci WSSE w Szczecinie przekażą praktyczne wskazówki, jak skutecznie minimalizować zagrożenia sanitarne w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.

Dowiesz się m.in.:

Jak bezpiecznie przygotowywać i przechowywać żywność w sezonie letnim

Co mówi epidemiologia o źródłach zatruć pokarmowych – fakty i liczby

Jak zapobiegać skażeniom wody i rozwojowi bakterii Legionella

Jakie działania prewencyjne warto wdrożyć w obiektach noclegowych, gastronomicznych i rekreacyjnych

Kiedy? 27 maja 2025, godz. 10:00 – 10:45
Gdzie? Online (MS Teams) – link będzie aktywny w dniu webinaru

Link do spotkania: webinar.wsse.szczecin.pl/27-05-2025
Prelegenci: Przedstawiciele oddziałów WSSE w Szczecinie ds. epidemiologii, higieny komunalnej i żywienia

Spotkanie dedykowane przedsiębiorcom z sektora hotelarsko-gastronomicznego, zarządzającym pływalniami i innymi obiektami sezonowymi.

Materiały

WEBINAR WSSE 27.05.2025
załącznik​_do​_WEBINAR​_WSSE​_27052025.pdf 0.30MB
{"register":{"columns":[]}}