Komunikaty i ostrzeżenia
-
04.11.2025KOMUNIKATY XIX i XX Międzyresortowej Komisji do spraw Najwyższych Dopuszczalnych Stężeń i Natężeń Czynników Szkodliwych dla Zdrowia w Środowisku Pracy - w zakresie przeliczania wyniku stężenia diizocyjanianów i pomiarów krzemionki krystalicznej
-
24.07.2025Komunikat Głównego Inspektora Sanitarnego: jakośc wody w kąpieliskach w Polsce - co warto wiedzieć?
-
08.07.2022Ukazała się dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady(UE) 2022/431 z 9 marca 2022 r. zmieniająca dyrektywę 2004/37/WE w sprawie ochrony pracowników przed zagrożeniem dotyczącym narażenia na działanie czynników rakotwórczych, lub mutagenów podczas pracy
-
12.04.2021Rozporządzenie nr 12 w sprawie zarządzenia środków związanych z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy u drobiu na terenie gminy Iłowo-Osada.
-
30.09.2020Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie Listeria monocytogenes w jednej partii produktu pn. Łosoś wędzony na zimno sałatkowy, 200 g
-
28.09.2020Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie Salmonella z gr. O7 w mięsie z indyka na kotlety
-
28.09.2020Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie obecności bakterii Listeria monocytogenes w partii produktu pn. Filet śledziowy a’la matias