W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Zarządzanie alergenami pokarmowymi przez podmioty działające na rynku spożywczym – zmiana rozporządzenia (WE) nr 852/2004 oraz norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym

01.08.2022

Kobieta robiąca zakupy w sklepie samoobsługowym. W prawej ręce trzyma wiklinowy kosz. W tle rozmyte drewniane półki sklepowe.

Główny Inspektorat Sanitarny przygotował tłumaczenie dokumentu Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 „Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym”.

Dodatkowe informacje oraz dokumenty (wersja oryginalna oraz wersja nieformalna, przetłumaczona na język polski) do pobrania znajdują się na podstronie poświęconej żywności - znakowanie.

{"register":{"columns":[]}}