Komunikaty i ostrzeżenia
-
25.04.2024Wykrycie Escherichia coli wytwarzających toksynę Shiga w tatarze wołowym
-
16.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące wyrobu do kontaktu z żywnością: Migracja 4,4’ – diaminodifenylometanu z zestawu narzędzi kuchennych nylonowych
-
15.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Alkaloidy pirolizydynowe w określonej partii ekspresowej herbaty czarnej aromatyzowanej EARL GREY
-
08.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Stwierdzenie węglowodorów aromatycznych olejów mineralnych (MOAH) oraz przekroczenie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w partii pieprzu syczuańskiego, pochodzącego z Chin
-
05.04.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wycofanie z obrotu handlowego partii chipsów serowych
-
26.03.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Możliwa obecność plastikowych elementów w jednej partii burgera wołowego
-
21.03.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii hamburgera drobiowego, 250 g
-
15.03.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie obecności bakterii Salmonella w jednej partii sałatki jarzynowej
-
15.03.2024[AKTUALIZACJA Z DNIA 19.03.2024] Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Wykrycie obecności wirusa wywołującego wirusowe zapalenie wątroby typu A (WZW typu A) w jednej partii świeżych truskawek pochodzących z Maroka
-
08.03.2024Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: Przekroczenie najwyższego dopuszczalnego poziomu patuliny w smoothie owocowym