Webinar - Zatrucia pokarmowe w okresie wakacji. Jak im zapobiegać?
27.05.2025
W sezonie letnim wzrasta ryzyko zatruć pokarmowych oraz zagrożeń związanych z występowaniem bakterii Legionella w wodzie – szczególnie w obiektach funkcjonujących sezonowo.
Zapraszamy na bezpłatny webinar online, podczas którego eksperci WSSE w Szczecinie przekażą praktyczne wskazówki, jak skutecznie minimalizować zagrożenia sanitarne w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.
Dowiesz się m.in.:
- Jak bezpiecznie przygotowywać i przechowywać żywność w sezonie letnim
- Co mówi epidemiologia o źródłach zatruć pokarmowych – fakty i liczby
- Jak zapobiegać skażeniom wody i rozwojowi bakterii Legionella
- Jakie działania prewencyjne warto wdrożyć w obiektach noclegowych, gastronomicznych i rekreacyjnych
Kiedy? 27 maja 2025, godz. 10:00 – 10:45
Gdzie? Online (MS Teams) – link będzie aktywny w dniu webinaru
Link do spotkania: webinar.wsse.szczecin.pl/27-05-2025
Prelegenci: Przedstawiciele oddziałów WSSE w Szczecinie ds. epidemiologii, higieny komunalnej i żywienia
Spotkanie dedykowane przedsiębiorcom z sektora hotelarsko-gastronomicznego, zarządzającym pływalniami i innymi obiektami sezonowymi.