W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Higiena żywności

Zadania:

  1. Nadzór nad środkami spożywczymi zawierającymi GMO
  2. Pobór próbek żywności, przedmiotów użytku, sanitarnych
  3. Kontrole sanitarne zakładów produkujących i wprowadzających żywność do obrotu
  4. Opracowywanie ognisk zatruć pokarmowych
  5. Ocena wyżywienia w placówkach oświatowo-wychowawczych
  6. Rozpatrywanie skarg oraz interwencje

Dodatkowa działalność:

Porady i konsultacje z zakresu:

  • opiniowanie projektów techniczno-technologicznych
  • konsultacja w zakresie znakowania gotowego wyrobu
  • wymogów jakie muszą spełniać organizatorzy wypoczynku dla dzieci i młodzieży
  • konsultacja w sprawie wymagań sanitarnych dla osób podejmujących działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością

współpraca z:

  • WIS, PIH
  • Straż Miejska, Policja
  • jednostkami samorządowymi, podmiotami, fundacjami, etc.
  • komórkami organizacyjnymi PIS;
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
23.11.2021 10:09 Hubert Kruk
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Hubert Kruk
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Higiena żywności 1.0 23.11.2021 10:09 Hubert Kruk

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}