W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Promocja polskiej gastronomii, tradycji i smaków

04.05.2023

Promocja polskich smaków

W elegancji blasku świec, kameralnej atmosfery i w dyskretnym akompaniamencie recitalu fortepianowego zaproszeni przez nas goście mieli okazję spróbować najwspanialszych z polskich smaków, przygotowanych pod kierunkiem szefowej kuchni Vanessy Barón. To z jej udziałem nasza ambasada wydała kilka lat temu książkę „Kuchnia polska: tradycje i smaki”. Wśród elegancko zaprezentowanych potraw goście mieli okazję spróbować zarówno najlepszych dań kuchni polskiej jak i specjalnie zaserwowanego z tej okazji tradycyjnego barszczu ukraińskiego. Kolację uświetnił recital muzyczny polskiej pianistki Anny Miernik ze specjalnym udziałem dwóch wenezuelskich artystów, śpiewaka operowego Luciano Hurtado i beatboxera Jhoangela Tovara.

Wideo

Zdjęcia (4)

{"register":{"columns":[]}}