W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Spotkania na temat bezpieczeństwa zdrowotnego podczas sezonu wypoczynkowego w obiektach hotelarskich

20.06.2022

Osoby słuchające wystąpienia

W dniach 3, 6 i 14 czerwca odbył się cykl spotkań skierowanych dla organizatorów i właścicieli miejsc wypoczynkowych z terenu 3 nadmorskich powiatów województwa zachodniopomorskiego (kołobrzeski, kamieński i gryficki).

Spotkania miały na celu zapobieganie i ograniczenie powstawania ognisk epidemicznych w czasie wypoczynku letniego, ze szczególnym uwzględnieniem zatruć pokarmowych.

Wystąpienia pracowników Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Szczecinie dotyczyły:

- Głównych zagrożeń epidemiologicznych podczas wypoczynku ze szczególnym uwzględnieniem możliwości ich zapobiegania,

- Zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego wody w obiektach hotelarskich,

- Zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w zakładach żywienia zbiorowego.

Uczestniczący otrzymali pakiety materiałów informacyjnych na temat m. in. bezpieczeństwa żywności, chorób zakaźnych, bezpiecznego wypoczynku.

Zdjęcia (4)

{"register":{"columns":[]}}