25. targi żywności Gulfood z udziałem polskich firm
18.02.2020
Ambasador RP w PZEA, Robert Rostek oraz Radca Katarzyna Rzeźniczek wzięli udział w otwarciu jubileuszowych międzynarodowych targów branży spożywczej w Dubaju.
W dniach 16 - 20 lutego 2020 r. w Dubaju trwają 25. największe i najważniejsze targi branży spożywczej - GulFood 2020. Pięciodniowe wydarzenie corocznie przyciąga około 100 000 odwiedzających.
Na targach wystawiać się będzie ponad pięć tysięcy firm branży spożywczej, w tym także z Polski. Przez pięć dni prezentować oni będą innowacyjne artykuły w kategorii żywności i napojów. Tegoroczna edycja targów GulFood w Dubaju poświęcona została innowacyjnemu podejściu do żywności. Wystawcy i konsumenci mają okazję do wzięcia udziału w szeregu konferencji poruszających istotne dla sektora tematy, jak rozwój sprzedaży detalicznej i nowych kanałów marketingu, rola rządów w kształtowaniu przyszłości żywnościowej czy wpływ turystyki na rynek. Dla licznych przedstawicieli branży spożywczej targi są również okazją do zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacyjnymi rozwiązaniami z zakresu żywności oraz napojów, a także miejscem spotkań biznesowych.
Polscy producenci żywności i napojów rokrocznie przyjeżdżają do PZEA, by wziąć udział w tej największej na Bliskim Wschodzie imprezie dedykowanej branży spożywczej. „Takie wydarzenie jest znakomitą okazją do przeprowadzania rozmów i nawiązywania współpracy handlowej. Targi w Dubaju traktujemy jako przestrzeń do spotkań tak z potencjalnymi, jak i z obecnymi kontrahentami. To właśnie podczas poprzednich edycji Gulfood poznaliśmy wielu naszych obecnych partnerów” – mówi Tomasz Kuszewski, Dyrektor Eksportu w OSHEE Polska.
W trakcie trwania targów Ambasador Robert Rostek spotkał się z polskimi wystawcami i pogratulował im aktywnej promocji Polski na rynku emirackim.