W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Tytuł/stanowisko: starszy referent w Dziale Hotelowym do Sekcji Gastronomicznej

Państwowa Inspekcja Pracy Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. Profesora Jana Rosnera we Wrocławiu ul. M. Kopernika 5, 51-622 Wrocław, ogłasza nabór na stanowisko: starszego referenta w Dziale Hotelowym do Sekcji Gastronomicznej – 1 etat (umowa o pracę na czas określony w celu zastępstwa pracownika na czas jego nieobecności w pracy).

Wykształcenie: Średnie
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę na zastępstwo
Termin składania aplikacji upłynął: 23-02-2024

Informacje o ofercie

Oferty pracy należy składać z dopiskiem: „Oferta pracy - OSPIP.ST.REF.DH.SG.02.24” 

O ważności oferty kandydata/kandydatki decyduje data wpływu do Ośrodka Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy we Wrocławiu. Dokumenty otrzymane po terminie lub niespełniające wymogów formalnych, określonych w ogłoszeniu, nie będą rozpatrywane.

Zakres obowiązków

  • prowadzenie gospodarki magazynowej zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami oraz zasadami dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej, a w szczególności: 
    • kontrole jakości przyjmowanego towaru, 
    • kontrole terminów przydatności do spożycia surowców, 
    • niedopuszczanie do produkcji surowca o nieprawidłowej jakości,
  • obsługa magazynów artykułów żywnościowych – przyjmowanie, wydawanie i ewidencja artykułów żywnościowych,
  • przygotowywanie dokumentacji magazynowej zgodnie z zasadami ewidencjonowania przychodowania i rozchodowywania zużywanych do produkcji artykułów żywnościowych; obsługa programu komputerowego w tym zakresie, a w szczególności: 
    • rozliczanie produkcji, 
    • kalkulacja kosztów wytworzenia, 
    • specyfikacja ilościową i rodzajowa,
    •  zamawianie surowców w celu uzupełnienia stanów magazynowych, 
    • kontrola zgodności realizacji dostaw w zawartych umowach,
  • dbanie o czystość w magazynach, chłodniach, zamrażarkach i chłodziarkach,
  • kontrola dostaw/dostawców w zakresie wynikającym z systemu HACCP,
  • nadzór nad przechowywaniem żywności we właściwych warunkach sanitarnych i higienicznych wynikających z przyjętego systemu HACCP, w tym podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych eliminujących zagrożenia dla bezpieczeństwa zdrowotnego magazynowanych surowców. 

Miejsce wykonywania pracy

Województwo: dolnośląskie

Wymagania

Wymagania kwalifikacyjne w zakresie wykształcenia i stażu pracy: 

  • wykształcenie: co najmniej średnie,
  • w przypadku wykształcenia średniego wymagany jest co najmniej 2 letni staż pracy na podstawie umowy o pracę, natomiast w przypadku wykształcenia wyższego staż pracy nie jest wymagany.

Wymagania dodatkowe: 

  • preferowane doświadczenie na stanowisku o podobnym zakresie zadań w tym praca w gastronomii, hotelarstwie, placówkach handlowych (magazynier, pracownik sklepu, itp.) związana głównie z utrzymaniem rytmiczności dostaw tj. zamówienia towaru, przyjęcia towaru, ewidencja surowców,
  • komunikatywność, dokładność, punktualność, umiejętność pracy w zespole pod presją czasu, 
  • umiejętność obsługi urządzeń pomiarowych typu waga, higrometr, pirometr,
  • znajomość zagadnień związanych z przechowywaniem i utrzymaniem jakości  zdrowotnej surowców i produktów spożywczych,
  • znajomość podstawowych zagadnień związanych z zastosowaniem środków chemicznych do utrzymania higieny produkcji żywności w kuchni.

Wymagane dokumenty

  • list motywacyjny i życiorys (CV) wraz z danymi umożliwiającymi kontakt (telefon, adres poczty elektronicznej) z osobą składającą ofertę,
  • kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i kwalifikacje zawodowe,
  • kopie dokumentów potwierdzających przebieg zatrudnienia w zakresie niezbędnym do aplikowania na wybrane stanowisko,
  • oświadczenie kandydata o zapoznaniu się z informacją dotyczącą przetwarzania danych osobowych oraz o wyrażeniu zgody na ich przetwarzanie do celów naboru.

Do dokumentów sporządzonych w języku obcym niezbędne jest dołączenie kopii ich tłumaczenia na język polski sporządzonej przez tłumacza przysięgłego.
W przypadku składania oferty w formie papierowej, oświadczenia muszą być własnoręcznie podpisane i opatrzone datą.
 

Benefity

  • stabilne zatrudnienie,
  • parking służbowy,
  • dodatkowe wynagrodzenie roczne (tzw. „trzynastka”) oraz system nagród,
  • szkolenia doskonalące, możliwość uzyskania dofinansowania kosztów nauki,
  • dofinansowanie wypoczynku, aktywności sportowo-rekreacyjnej i kulturalnej w ramach zakładowego funduszu świadczeń socjalnych,
  • możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego.
     

INNE INFORMACJE

Do składania ofert pracy zachęcamy również osoby z orzeczoną niepełnosprawnością.
Wybrani kandydaci zostaną zaproszeni na rozmowy kwalifikacyjne, o czym zostaną poinformowani telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Oferty pracy niewykorzystane w procesie naboru są niezwłocznie niszczone po jego zakończeniu, jednak nie później niż w terminie 3 miesięcy od dnia publikacji ogłoszenia o naborze. Informację o zakończeniu naboru publikuje się na stronie internetowej biuletynu Informacji Publicznej Państwowej Inspekcji Pracy w terminie 30 dni od dnia jego zakończenia. Informację  publikuje się na okres 14 dni. 
 

Dane kontaktowe i miejsce składania dokumentów

  • Osoba kontaktowa: Dominika Mojsa, Magdalena Kowal.
  • Telefon: (71) 3710372, (71) 3710390
  • Adres: Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. Profesora Jana Rosnera we Wrocławiu, ul. M. Kopernika 5, 51-622 Wrocław

Materiały

Informacja​_dotycząca​_przetwarzania​_danych​_osobowych
Informacja​_dotycząca​_przetwarzania​_danych​_osobowych.pdf 0.64MB
oświadczenie
oświadczenie.pdf 0.06MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
09.02.2024 12:10 Edyta Dzwonek
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Edyta Dzwonek
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
OSPIP WROCŁAW STARSZY REFERENT W DZIALE HOTELOWYM DO SEKCJI GASTRONOMICZNEJ 2.0 09.02.2024 12:20 Edyta Dzwonek
OSPIP WROCŁAW STARSZY REFERENT W DZIALE HOTELOWYM DO SEKCJI GASTRONOMICZNEJ 1.0 09.02.2024 12:10 Edyta Dzwonek

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}