Tytuł/stanowisko: starszy referent w Dziale Hotelowym do Sekcji Gastronomicznej
Państwowa Inspekcja Pracy Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. Profesora Jana Rosnera we Wrocławiu ul. M. Kopernika 5, 51-622 Wrocław, ogłasza nabór na stanowisko: starszego referenta w Dziale Hotelowym do Sekcji Gastronomicznej – 1 etat (umowa o pracę na czas określony w celu zastępstwa pracownika na czas jego nieobecności w pracy).
Informacje o ofercie
Oferty pracy należy składać z dopiskiem: „Oferta pracy - OSPIP.ST.REF.DH.SG.02.24”
O ważności oferty kandydata/kandydatki decyduje data wpływu do Ośrodka Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy we Wrocławiu. Dokumenty otrzymane po terminie lub niespełniające wymogów formalnych, określonych w ogłoszeniu, nie będą rozpatrywane.
Zakres obowiązków
- prowadzenie gospodarki magazynowej zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami oraz zasadami dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej, a w szczególności:
- kontrole jakości przyjmowanego towaru,
- kontrole terminów przydatności do spożycia surowców,
- niedopuszczanie do produkcji surowca o nieprawidłowej jakości,
- obsługa magazynów artykułów żywnościowych – przyjmowanie, wydawanie i ewidencja artykułów żywnościowych,
- przygotowywanie dokumentacji magazynowej zgodnie z zasadami ewidencjonowania przychodowania i rozchodowywania zużywanych do produkcji artykułów żywnościowych; obsługa programu komputerowego w tym zakresie, a w szczególności:
- rozliczanie produkcji,
- kalkulacja kosztów wytworzenia,
- specyfikacja ilościową i rodzajowa,
- zamawianie surowców w celu uzupełnienia stanów magazynowych,
- kontrola zgodności realizacji dostaw w zawartych umowach,
- dbanie o czystość w magazynach, chłodniach, zamrażarkach i chłodziarkach,
- kontrola dostaw/dostawców w zakresie wynikającym z systemu HACCP,
- nadzór nad przechowywaniem żywności we właściwych warunkach sanitarnych i higienicznych wynikających z przyjętego systemu HACCP, w tym podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych eliminujących zagrożenia dla bezpieczeństwa zdrowotnego magazynowanych surowców.
Miejsce wykonywania pracy
Województwo: dolnośląskieWymagania
Wymagania kwalifikacyjne w zakresie wykształcenia i stażu pracy:
- wykształcenie: co najmniej średnie,
- w przypadku wykształcenia średniego wymagany jest co najmniej 2 letni staż pracy na podstawie umowy o pracę, natomiast w przypadku wykształcenia wyższego staż pracy nie jest wymagany.
Wymagania dodatkowe:
- preferowane doświadczenie na stanowisku o podobnym zakresie zadań w tym praca w gastronomii, hotelarstwie, placówkach handlowych (magazynier, pracownik sklepu, itp.) związana głównie z utrzymaniem rytmiczności dostaw tj. zamówienia towaru, przyjęcia towaru, ewidencja surowców,
- komunikatywność, dokładność, punktualność, umiejętność pracy w zespole pod presją czasu,
- umiejętność obsługi urządzeń pomiarowych typu waga, higrometr, pirometr,
- znajomość zagadnień związanych z przechowywaniem i utrzymaniem jakości zdrowotnej surowców i produktów spożywczych,
- znajomość podstawowych zagadnień związanych z zastosowaniem środków chemicznych do utrzymania higieny produkcji żywności w kuchni.
Wymagane dokumenty
- list motywacyjny i życiorys (CV) wraz z danymi umożliwiającymi kontakt (telefon, adres poczty elektronicznej) z osobą składającą ofertę,
- kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i kwalifikacje zawodowe,
- kopie dokumentów potwierdzających przebieg zatrudnienia w zakresie niezbędnym do aplikowania na wybrane stanowisko,
- oświadczenie kandydata o zapoznaniu się z informacją dotyczącą przetwarzania danych osobowych oraz o wyrażeniu zgody na ich przetwarzanie do celów naboru.
Do dokumentów sporządzonych w języku obcym niezbędne jest dołączenie kopii ich tłumaczenia na język polski sporządzonej przez tłumacza przysięgłego.
W przypadku składania oferty w formie papierowej, oświadczenia muszą być własnoręcznie podpisane i opatrzone datą.
Benefity
- stabilne zatrudnienie,
- parking służbowy,
- dodatkowe wynagrodzenie roczne (tzw. „trzynastka”) oraz system nagród,
- szkolenia doskonalące, możliwość uzyskania dofinansowania kosztów nauki,
- dofinansowanie wypoczynku, aktywności sportowo-rekreacyjnej i kulturalnej w ramach zakładowego funduszu świadczeń socjalnych,
- możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego.
INNE INFORMACJE
Do składania ofert pracy zachęcamy również osoby z orzeczoną niepełnosprawnością.
Wybrani kandydaci zostaną zaproszeni na rozmowy kwalifikacyjne, o czym zostaną poinformowani telefonicznie lub pocztą elektroniczną.
Oferty pracy niewykorzystane w procesie naboru są niezwłocznie niszczone po jego zakończeniu, jednak nie później niż w terminie 3 miesięcy od dnia publikacji ogłoszenia o naborze. Informację o zakończeniu naboru publikuje się na stronie internetowej biuletynu Informacji Publicznej Państwowej Inspekcji Pracy w terminie 30 dni od dnia jego zakończenia. Informację publikuje się na okres 14 dni.
Dane kontaktowe i miejsce składania dokumentów
- Osoba kontaktowa: Dominika Mojsa, Magdalena Kowal.
- Telefon: (71) 3710372, (71) 3710390
- Adres: Ośrodek Szkolenia Państwowej Inspekcji Pracy im. Profesora Jana Rosnera we Wrocławiu, ul. M. Kopernika 5, 51-622 Wrocław
Materiały
Informacja_dotycząca_przetwarzania_danych_osobowychInformacja_dotycząca_przetwarzania_danych_osobowych.pdf 0.64MB oświadczenie
oświadczenie.pdf 0.06MB
- Pierwsza publikacja:
- 09.02.2024 12:10 Edyta Dzwonek
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Edyta Dzwonek
Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
---|---|---|
OSPIP WROCŁAW STARSZY REFERENT W DZIALE HOTELOWYM DO SEKCJI GASTRONOMICZNEJ | 2.0 | 09.02.2024 12:20 Edyta Dzwonek |
OSPIP WROCŁAW STARSZY REFERENT W DZIALE HOTELOWYM DO SEKCJI GASTRONOMICZNEJ | 1.0 | 09.02.2024 12:10 Edyta Dzwonek |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP