Aktualności
-
19.04.2024Europejski Tydzień Szczepień 2024
-
08.04.2024Ocena zanieczyszczenia powietrza na stanowiskach pracy w odniesieniu do mikroorganizmów
-
29.03.2024Przechowywanie żywności w lodówceWłaściwe przechowywanie produktów spożywczych w lodówce rzutuje na zachowanie ich odpowiednich cech organoleptycznych. Zbyt wysoka temperatura może sprawić, że produkty spożywcze, mimo przechowywania w lodówce, zepsują się wcześniej, niż wskazuje na opakowaniu producent w oznaczeniu daty minimalnej trwałości lub w terminie przydatności do spożycia. Częstym, a pomijanym czynnikiem, który może wpłynąć na skrócenie trwałości produktów jest przerwanie tzw. ,,łańcucha chłodniczego” w drodze od sklepu do domu. Dlatego zaleca się aby produkty które powinny być przechowywane w warunkach chłodniczych lub mroźniczych po zakupie znalazły się jak najszybciej w lodówce lub zamrażalce.
-
25.03.2024Zaproszenie na II Podkarpacką Konferencję Naukowo-Szkoleniową dot. aktywności fizycznej i zbilansowanej diety
-
18.03.2024Nie pozwól na rozprzestrzenianie się chorób zakaźnych w szkole/placówce opiekuńczej twojego dziecka
-
08.03.2024Szczepienie przeciw odrze
-
29.02.2024Szkolenie dla intendentów, kucharzy pracujących w żłobkach, przedszkolach, szkołach, internatach, ośrodkach szkolno-wychowawczych oraz właścicieli firm cateringowych, wytwarzających posiłki dla dzieci i młodzieży.
-
20.02.2024Rolniczy Handel DetalicznyRolniczy Handel Detaliczny (RHD) jest formą działalności związaną z produkcją i zbywaniem żywności przez rolników.
-
12.02.2024Dni Profilaktyki Onkologicznej "Masz haka na raka?"Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Przemyślu wraz z współorganizatorami; Szkołą Medyczną w Przemyślu oraz Państwową Akademią Nauk Stosowanych zapraszają na coroczną akcję Dni Profilaktyki Onkologicznej "Masz haka na raka?".
-
31.01.2024Branża Beauty – profilaktyka zakażeń.Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Przemyślu przekazuje informacje dla osób świadczących usługi fryzjerskie, kosmetyczne i tatuażu.