Kurs na klasyfikatora grzybów
09.05.2025
Informacje dotyczące kursu
Odział Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
nr telefonu: (61) 8544-846; (61) 8544-813
e-mail: grzyby.wssepoznan@sanepid.gov.pl
Miejsce kursu:
Motel Montana Arleta Gray
ul. Wczasowa 73,
64-200 Karpicko,
woj. wielkopolskie
nr tel. (68) 347 15 02 lub 602 274 822
e-mail: biuro@motelmontana.pl
Koszt kursu dla 1 osoby: 1400 zł
(cena uwzględnia koszty zakwaterowania, wyżywienia, materiałów szkoleniowych oraz egzaminu)
FORMULARZ NALEŻY PRZESŁAĆ NAJPÓŹNIEJ DO 23 MAJA 2025 R.
Pierwszeństwo w przyjęciu na kurs mają osoby związane z działalnością w zakresie obrotu grzybami, produkcji przetworów grzybowych oraz środków spożywczych zawierających grzyby oraz pracownicy Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dla pozostałych zgłaszających liczy się kolejność zgłoszeń.
Informujemy, że kurs dla kandydatów na klasyfikatora grzybów prowadzony jest zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 maja 2011 r. w sprawie grzybów dopuszczonych do obrotu lub produkcji przetworów grzybowych, środków spożywczych zawierających grzyby oraz uprawnień klasyfikatora grzybów i grzyboznawcy (Dz. U. z 2023 r. poz. 2237).
Materiały
Karta zgłoszenia dla kandydatów na klasyfikatora grzybówKarta_zgłoszenia_dla_kandydatów_na_klasyfikatora_grzybów_(1)docx.pdf 0.08MB Regulamin organizacyjny kursu klasyfikatora grzybów
REGULAMIN_ORGANIZACYJNY_KURSU_NA_KLASYFIKATORA_GRZYBÓW_(1)docx.pdf 0.09MB