W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Podsumowanie I Podkarpackiej Konferencji Naukowo-Szkoleniowej dot. aktywności fizycznej i zbilansowanej diety

Plakat I Podkarpackiej Konferencji Naukowo-Szkoleniowej dot. aktywności fizycznej i zbilansowanej diety, przedstawia miasto, logotypy Państwowej Inspekcji Sanitarnej i Uniwersytetu Rzeszowskiego oraz tekst: I Podkarpacka Konferencja Naukowo-Szkoleniowa dot. aktywności fizycznej i zbilansowanej diety, Czynniki fizyczne, psychiczne i społeczne mające wpływ na aktywność fizyczną i prawidłowe odżywianie u dzieci i młodzieży. Uniwersytet Rzeszowski Budynek A0 - aula główna, ulica Pigonia 1, 26 kwietnia 2023 roku, godzina 9:00

Dnia 26.04.2023 r. odbyła się I Podkarpacka Konferencja Naukowo-Szkoleniowa dot. aktywności fizycznej i zbilansowanej diety pn. "Czynniki fizyczne, psychiczne i społeczne mające wpływ na aktywność fizyczną i prawidłowe odżywianie u dzieci i młodzieży"

Konferencja odbywała się pod honorowym patronatem Ministra Edukacji i Nauki, Ministra Sportu i Turystyki, Wojewody Podkarpackiego, Marszałka Województwa Podkarpackiego oraz Podkarpackiego Kuratora Oświaty.

Celem ogólnym Konferencji było stworzenie interdyscyplinarnego forum do prezentacji osiągnięć naukowych i praktyki zawodowej w dziedzinie nauk o kulturze fizycznej i nauk o zdrowiu, a także pokazanie dobrych praktyk w tym zakresie - różnych strategii/rozwiązań, inicjatyw i programów związanych z aktywnością fizyczną i zdrowym żywieniem realizowanych  na terenie województwa podkarpackiego.

Przedsięwzięcie miało również na celu szerzenie wiedzy i zwiększenie świadomości na ogólnie pojęte tematy związane z aktywnością fizyczną i zbilansowaną dietą. Podczas konferencji poruszone zostały problemy takie jak: zaburzenia odżywiania u dzieci i młodzieży, wpływ stresu na organizm, czy otyłość.

Konferencja kierowana była do władz samorządowych, nauczycieli, pracowników oświaty, pracowników służby zdrowia, dietetyków, rehabilitantów, pracowników uczelni wyższych i studentów, pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz wszystkich, którzy są zainteresowani tą problematyką.

Zdjęcia (16)

{"register":{"columns":[]}}