W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Dokumenty i wnioski do pobrania

PPIS

Materiały

Karta zgłoszenia pracodawcy do PIS
karta​_zgloszenia​_pracodawcy.pdf 0.19MB
Umowa zlecenia
umowa​_zlecenia.pdf 0.06MB
Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych
klauzula​_informacyjna.pdf 0.19MB

Sekcja Higieny Żywności, Żywienia

Materiały

Wniosek o wpis zakładu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej
hzz​_zal​_2​_wpis​_do​_rejestru.pdf 0.03MB
Wniosek o wykreślenie zakładu z rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej
hzz​_zal​_5​_wykreslenie​_zakladu​_z​_rejestru.pdf 0.02MB
Wniosek o zatwierdzenie zakładu i o wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej
hzz​_zal​_3​_zatwierdzenie​_wpis​_do​_rejestru.pdf 0.02MB
Wniosek o dokonanie zmian w rejestrze zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej
hzz​_zal​_4​_zmiana​_w​_rejestrze.pdf 0.02MB
CED (Wspólnotowy Dokument Wejścia)
ced.doc 0.14MB
Wniosek o dokonanie granicznej kontroli sanitarnej środka spożywczego/materiału lub wyrobu przeznaczonego do kontaktu z żywnością
wniosek​_o​_graniczna​_kontrol​_sanitarn.doc 0.06MB
Wniosek o dokonanie granicznej kontroli sanitarnej substancji pomagającej w przetwarzaniu
wniosek​_o​_graniczna​_kontrol​_sanitarn​_substancja​_przetwarzajca.doc 0.05MB
Wytyczne UE w zakresie produkcji podstawowej
wytyczne​_UE​_w​_zakresie​_produkcji​_podstawowej.pdf 6.64MB

Sekcja Higieny Komunalnej i Środowiska

Materiały

Program dostosowania zakładu opieki zdrowotnej do wymagań rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 czerwiec 2012r. Wzór tabeli
hk​_program​_dostosowania.pdf 0.04MB
Wniosek o wydanie zezwolenia na przewóz zwłok lub szczątków ludzkich za granicę
hk​_wniosek​_plombowanie.docx 0.02MB
Procedura zapewniająca ochronę przed zakażeniami oraz chorobami zakaźnymi
hk​_wzor​_procedury.doc 0.07MB
Procedura zapewniająca ochronę przed zakażeniami oraz chorobami zakaźnymi
hk​_wzor​_procedury.pdf 0.23MB
Wniosek o zaopiniowanie procedury zapewniającej ochronę przed zakażeniami oraz chorobami zakaźnymi
wniosek​_w​_sprawie​_zaopiniowania​_procedury.doc 0.03MB
Opinia sanitarna lokalu mieszkalnego
hk​_umowa​_zlecenia.pdf 0.02MB
Ekshumacja. Wymagania dotyczące uzyskiwania zezwolenia na jej dokonanie, dokumenty, warunki przeprowadzania.
hk​​_ekshumacja.pdf 0.34MB

Sekcja Higieny Dzieci i Młodzieży

Materiały

Instrukcja w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych dla stacjonarnych obozów pod namiotami (2022)
31​_05​_22​_Instrukcja​_harcerska.pdf 0.40MB
Stanowisko Głownego Inspektora Sanitarnego w sprawie szczotkowania zębów przez dzieci w przedszkolu
szczotkowanie.pdf 0.96MB
Stanowisko Departamentu Matki i Dziecka w Ministerstwie Zdrowia w sprawie zapobiegania i zwalczania wszawicy u dzieci i młodzieży
wszawicaMZdepMiDz2013.pdf 0.23MB

Sekcja Higieny Pracy

Materiały

Karta oceny narażenia zawodowego w związku z podejrzeniem choroby zawodowej
hp​_karta​_oceny​_narazenia​_zawodowego.pdf 0.04MB
Skierowanie na badania w celu rozpoznania Choroby zawodowej
hp​_skierowanie​_na​_badania.pdf 0.03MB
Zgłoszenie podejrzenia choroby zawodowej
hp​_zgloszenie​_podejrz​_wzor.doc 0.04MB
Wniosek o wpis do wykazu zakładów wytwarzających produkty kosmetyczne
wniosek​_wpis​_zk​_kosmeyczne.pdf 0.18MB
Wniosek o wykreślenie z wykazu zakładów wytwarzających produkty kosmetyczne
wniosek​_wykreslenie​_zk​_kosmeyczne.pdf 0.18MB
Wniosek o dokonanie zmian w wykazie zakładów wytwarzających produkty kosmetyczne
wniosek​_zmiany​_zk​_kosmeyczne.pdf 0.18MB

Sekcja Zapobiegawczego Nadzoru Sanitarnego

Materiały

Dokumenty wymagane do wniosku odbiorowego
DOKUMENTY​_WYMAGANE​_DO​_WNIOSKU​_ODBIOROWEGO.pdf 0.10MB
Podanie o uzgodnienie projektu
nz​_uzgodnienie​_projektu.doc 0.02MB
Podanie o dopuszczenie do użytkowania inwestycji
nz​_dop​_do​_uzytkowania.doc 0.02MB
Zawiadomienie Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zakończeniu budowy obiektu budowlanego i zamiarze przystąpienia do jego użytkowania
podanie​​_odbior​​_art​​_56​​_prawo​​_budowlane.doc 0.08MB

Sekcja Oświaty Zdrowotnej

Materiały

Sprawozdanie z realizacji programu pt. „Wybierz życie – pierwszy krok” dla koordynatora szkolnego
wybieram​_zycie​_dla​_koordynatora​_szkolnego.doc 0.06MB
Sprawozdanie z realizacji projektu pn.„Klub Zdrowego Przedszkolaka” dla koordynatora placówki
sprawozdanie​​​_dla​​​_koordynatora​​​_placowki.docx 0.02MB
Sprawozdanie z realizacji programu „Znamię! Znam je?” w szkołach
spr​​_znam​​_je​​_szkola.docx 0.02MB
Sprawozdanie z realizacji programu PODSTĘPNE WZW w szkołach
spr​​_wzw​​_szkola.docx 0.02MB
Sprawozdanie z realizacji programu profilaktyki uniwersalnej “Smak życia czyli debata o dopalaczach”
spr​​​_smak​​​_zycia.doc 0.14MB
Informacja z realizacji programu antytytoniowej edukacji zdrowotnej dla IV klas szkoły podstawowej pt. „Bieg po zdrowie”
bieg​​​_po​​​_zdrowie​​​_ankieta​​​_dla​​​_nauczyciela.doc 0.07MB
Zbiorczy kwestionariusz ankiety ewaluacyjnej programu edukacyjnego pt. „ARS, czyli jak dbać o miłość?”
ars​_zbiorczy.DOC 0.06MB
Kwestionariusz ankiety ewaluacyjnej programu edukacyjnego pt. „ARS, czyli jak dbać o miłość?”
ars​​_kwestionariusz​​_ankiety​​_dla​​_szkolnego​​_koordynatora.doc 0.07MB
Informacja z realizacji programu edukacyjnego „Skąd się biorą produkty ekologiczne” 2021/2022
produkty​_ekologiczne​_przedszkola.doc 1.25MB
Lustereczko, lustereczko – scenariusz zajęć – profilaktyka HIV​_AIDS
lustereczko​_scenariusz​_zajec​_profilaktyka​_HIV​_AIDS.pdf 0.81MB
Publikacja dla dzieci „Skąd się biorą produkty ekologiczne”
Sprawozdanie z realizacji Projektu „HIV/AIDS – chcę wiedzieć więcej”
druk​_aids​_szkoly.docx 0.01MB
Informacja z realizacji Przedszkolnego Programu Edukacji Antytytoniowej pt. „CZYSTE POWIETRZE WOKÓŁ NAS”
cpwn​_kwestionariusz.doc 0.22MB
Prezentacja dla szkolnych koordynatorów do programu "Smak życia, czyli debata o dopalaczach"
maly​_uniwersalny​_smak.pdf 1.29MB
{"register":{"columns":[]}}