W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Badania żywności

Badanie fizykochemiczne żywności

Przyjmowanie próbek

  • próbki do badania przyjmowane są codziennie od godz. 800 do godz. 1430 po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
  • próbki środków spożywczych nietrwałych powinny być dostarczone w możliwie najkrótszym czasie od momentu pobrania w warunkach:

    produkty mrożone w temperaturze < - 18°C;
    inne produkty nietrwałe w temperaturze od +1°C do +8°C.

Materiały

Badania fizykochemiczne żywności
Badania​_fizykochemiczne​_żywności​_022024.docx 0.03MB
Badania fizykochemiczne żywności
Badania​_fizykochemiczne​_żywności​_022024.pdf 0.24MB

Badania mikrobiologiczne żywności i obiektów z obszaru produkcji żywności

Przyjmowanie próbek

  • Próbki do badania przyjmowane są, po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym, od poniedziałku do piątku od godz. 800 do godz. 1430, za wyjątkiem próbek nietrwałych mikrobiologicznie, wymagających posiewów w dniu przyjęcia, które przyjmowane są od poniedziałku do piątku, w godz. 800 - 1300.
  • Próbki środków spożywczych nietrwałych mikrobiologicznie powinny być dostarczone w możliwie najkrótszym czasie od momentu pobrania w warunkach:
    -  produkty mrożone w temperaturze < - 18°C;
    -  inne produkty nietrwałe w temperaturze od +1°C do +8°C.
  • Masa próbki przeznaczonej do badań mikrobiologicznych powinna wynosić ok. 200 g.

Materiały

Badania mikrobiologiczne żywności i obiektów z obszaru produkcji żywności
Badania​_mikrobiologiczne​_żywności​_i​_obiektów​_z​_obszaru​_produkcji​_żywności​_022024-1.docx 0.02MB
Badania mikrobiologiczne żywności i obiektów z obszaru produkcji żywności
Badania​_mikrobiologiczne​_żywności​_i​_obiektów​_z​_obszaru​_produkcji​_żywności​_022024.pdf 0.11MB

Badania materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością

Przyjmowanie próbek
Próbki do badania przyjmowane są codziennie od godz. 800 do godz. 1430 po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.

Materiały

Badania materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Badania​_materiałów​_i​_wyrobów​_przeznaczonych​_do​_kontaktu​_z​_żywnością​_022024.doc 0.07MB
Badania materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Badania​_materiałów​_i​_wyrobów​_przeznaczonych​_do​_kontaktu​_z​_żywnością​_022024.pdf 0.06MB
{"register":{"columns":[]}}