W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym”

Wnętrze sklepu spożywczego, kupująca ogląda produkty

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Braniewie uprzejmie informuje, że na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego opublikowano tłumaczenie Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 „Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym” (w załączeniu).

 

Dodatkowe informacje oraz dokumenty (wersja oryginalna oraz wersja nieformalna, przetłumaczona na język polski) do pobrania znajdują się na stronie:

Zarządzanie alergenami pokarmowymi przez podmioty działające na rynku spożywczym – zmiana rozporządzenia (WE) nr 852/2004 oraz norma Kodeksu Żywnościowego CXC 80-2020 Kodeks postępowania w zakresie zarządzania alergenami pokarmowymi dla podmiotów działających na rynku spożywczym - Główny Inspektorat Sanitarny - Portal Gov.pl (www.gov.pl)

{"register":{"columns":[]}}