Dwudniowe warsztaty pizzy w Pizzerii Pesto we Włocławku
W dniach 26 i 27 listopada w Pizzerii Pesto we Włocławku odbyły się dwudniowe warsztaty robienia pizzy, w których uczestniczyli uczniowie klas Technikum Żywienia oraz Branżowej Szkoły I stopnia – kucharz. Było to wyjątkowe wydarzenie łączące naukę z praktyką i kulinarną przygodą.
Podczas warsztatów uczniowie poznali historię pizzy oraz różne rodzaje ciasta, a także uczyli się przygotowywać pizzę z rozmaitymi dodatkami. Zajęcia miały charakter praktyczny – każdy uczestnik mógł samodzielnie przygotować swoją pizzę, którą następnie z przyjemnością degustował. Nauka odbywała się w przyjaznej atmosferze, sprzyjającej zdobywaniu nowych umiejętności i rozwijaniu pasji kulinarnych.
Warsztaty okazały się bardzo interesujące i inspirujące dla młodzieży, która z dużym zaangażowaniem brała udział w zajęciach. Zostaliśmy przyjęci niezwykle serdecznie, za co pragniemy gorąco podziękować właścicielom i pracownikom Pizzerii Pesto za gościnność, profesjonalizm i chęć podzielenia się swoją wiedzą oraz doświadczeniem.