W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Przy barze siedzą dwie młode dziewczyny. Każda z nich trzyma wałek do ciasta.


Kwalifikacje w zawodzie:

  • HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
  • HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Symbol cyfrowy zawodu: 343404

 

 

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych to prawdziwy profesjonalista.
  • Doskonale wie jak planować i organizować  żywienie. Potrawy, które przygotuje zachwycają smakiem, jakością i najwyższą estetyką. 
  • Jego wiedza o produktach żywnościowych i umiejętność doboru wartości odżywczych zadowolą każdego pracodawcę. 
  • W planowaniu i organizacji żywienia nie ma sobie równych.  
  • Może  prowadzić działalności gospodarczą lub pracować w hotelach, restauracjach i firmach związanych z organizacją żywienia.

Wideo

{"register":{"columns":[]}}