W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Na zdjęciu jest chłopak i dziewczyna w strojach kucharzy. Dziewczyna trzyma wazówkę i wałek a chłopak ma w rękach wałek i cedzak.

Kwalifikacje w zawodzie:

  • HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

symbol cyfrowy zawodu: 343404

 

 

  • Skończyłaś/skończyłeś Branżową Szkołę I stopnia w zawodzie KUCHARZ i chciałbyć nadal się uczyć ? U nas to możliwe!!!
  • Branżowa Szkoła II stopnia powstała, abyś mógł/ mogła zostać Technikiem i zdobyć średnie wykształcenie.
  • U nas nauczysz jak planować i organizować żywienie. Jak przyrządzac potrawy zachwycające smakiem, jakością i najwyższą estetyką.
  • Zdobędziesz wiedzę o produktach żywnościowych i umiejetność doboru wartości odżywczych, które zadowolą każdego pracodawcę.
  • Staniesz się fachowcem w sporządzaniu i podawaniu potraw. Będziesz profesjonalistą w komponowaniu posiłków i racjonalnym układaniu jadłospisów.
  • W planowaniu i organizacji żywienia nie będziesz miał sobie równych.
  • Uzyskasz wykształcenie średnie branżowe oraz dyplom technika. Będziesz mógł przystąpić do egzaminu maturalnego. Staniesz się idelanym kandydatem na szefa w firmach zajmujących się żywieniem.

Wideo

{"register":{"columns":[]}}