W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Komórki organizacyjne urzędu

 

Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia
tel.: 22 53 61 368,  22 53 61 420,  fax: 22 49 65 540
e-mail: sekretariat.bz@gis.gov.pl
Dyrektor: Monika Jarzębska
Zastępca Dyrektora: Katarzyna Poskoczym
Zastępca Dyrektora: Przemysław Rzodkiewicz


Departament Nadzoru nad Chemikaliami
tel.: 22 49 65 538
e-mail: sekretariat.sz@gis.gov.pl
Dyrektor: Romualda Wąsik


Departament Ekonomiczno-Administracyjny
tel.: 22 53 61 311, fax: 22 49 65 539
e-mail: sekretariat.ea@gis.gov.pl
Dyrektor: Marcin Górski


Departament Higieny Środowiska
tel.: 22 53 61 490,  22 53 61 437
e-mail: sekretariat.hsr@gis.gov.pl
Dyrektor: Anna Kamińska
Zastępca Dyrektora: Agnieszka Strzemieczna


Departament Komunikacji Społecznej i Promocji Zdrowia
tel.: 22 53 61 486
e-mail: sekretariat.pz@gis.gov.pl
Dyrektor: Aleksandra Lusawa


Departament Nadzoru i Kontroli
tel.: 22 49 65 572, fax: 22 49 65 540
e-mail: sekretariat.nk@gis.gov.pl
Dyrektor: Marietta Rasielewska
Zastępca Dyrektora: Katarzyna Skarżycka


Departament Prawny
tel.: 22 53 61 330
e-mail: sekretariat.pr@gis.gov.pl
Dyrektor: Szymon Sala


Departament Przeciwepidemiczny i Ochrony Sanitarnej Granic
tel.: 22 53 61 443
e-mail: sekretariat.ep@gis.gov.pl
Dyrektor: Paweł Abramczyk
Zastępca Dyrektora: Anna Baumann-Popczyk


Biuro Dyrektora Generalnego
tel.: 22 49 65 574
e-mail: sekretariat.bg@gis.gov.pl
Dyrektor: Joanna Pater-Kulesza


Biuro Głównego Inspektora
tel.: 22 53 61 346, fax: 22 63 59 290
e-mail: sekretariat@gis.gov.pl
Dyrektor: Joanna Kalinowska-Morka