W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Otwarte publiczne konsultacje i spotkanie techniczne dotyczące projektu wytycznych EFSA w sprawie oceny bezpieczeństwa stosowania środków aromatyzujących w żywności zgodnie z Rozporządzeniem 1331/2008

16.05.2022

Different spices as background banner

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności prowadzi otwarte publiczne konsultacje w sprawie projektu zaktualizowanych wytycznych dotyczących danych wymaganych do oceny i wydawania zezwoleń na stosowanie środków aromatyzujących w lub na żywności.

Niniejszy dokument zawiera wskazówki zarówno dla wnioskodawców ubiegających się o zatwierdzenie nowych środków, jak wprowadzenie zmian we wcześniej wydanych zezwoleniach, w zakresie w jakim muszą być poddane ocenie bezpieczeństwa zgodnie z Rozporządzeniem 1331/2008.

Termin zgłaszania uwag upływa 19 czerwca 2022 r.

Szczegółowe informacje dostępne są na stronie:

https://connect.efsa.europa.eu/RM/s/publicconsultation2/a0l7U0000011Yej/pc0168

Dnia 25 maja br. w godzinach 14:00 – 18:00 odbędzie się spotkanie techniczne EFSA dla przedsiębiorców branży spożywczej i innych zainteresowanych stron w sprawie projektu niniejszych wytycznych.

Termin rejestracji upływa dnia 19 maja br. o godzinie 10:00.  Rejestracja może zostać zamknięta wcześniej w przypadku osiągnięcia limitu miejsc. 

Szczegóły na stronie:

https://www.efsa.europa.eu/en/events/technical-hearing-draft-scientific-guidance-data-required-risk-assessment-flavourings-foods

 

{"register":{"columns":[]}}