Warsztaty dotyczące oceny bezpieczeństwa białek w żywności i paszach
21.10.2025
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) organizuje w dniach 12–13 listopada 2025 r., w godz. 13:30–17:00 warsztaty online dotyczące zagadnień związanych z bezpieczeństwem białek i oceną ryzyka uwzględniającą alternatywne metody i podejścia.
Celem wydarzenia jest podniesienie świadomości oraz określenie zaleceń i potrzeb związanych z oceną bezpieczeństwa białek. Celem interaktywnych warsztatów jest także poprawa dokładności w prognozowania, badania in vitro/in vivo w zakresie oceny bezpieczeństwa białek, jak również zagadnienia związane z oceną ryzyka.
Spotkanie jest przeznaczone dla wszystkich zainteresowanych, którzy posiadają wiedzę specjalistyczną w dziedzinie bezpieczeństwa białek. EFSA zapewnia sobie prawo do selekcji otrzymanych zgłoszeń , która ma na celu zapewnienie odpowiedniej reprezentacji różnych dziedzin wiedzy specjalistycznej, jak również grup zainteresowanych stron i równowagę geograficzną. Informacje o przydziale do sesji tematycznych w dniu 13 listopada zostaną przekazane na kilka dni przed warsztatami wraz z linkami umożliwiającymi udział w wydarzeniu.
Udział w warsztatach jest bezpłatny.
Opublikowano już agendę spotkania.
Termin rejestracji upływa 7 listopada 2025 r. o godz. 12:00 (CEST).