W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.

Laboratorium Badań Żywności

Kierownik: mgr inż. Agnieszka Niedzielska
ul. Niepodległości 66, 64-100 Leszno
tel.: 65 526 15 15 wew. 54, wew. 77

e-mail: lab.zywnosci.psse.leszno@sanepid.gov.pl

Laboratorium Badań Żywności prowadzi dyżury grzyboznawcy i klasyfikatora od poniedziałku do piątku w godzinach od 9.00 do 14.00.

Wydawanie atestów na grzyby od poniedziałku do piątku w godzinach od 9.00 do 13.30.

Laboratorium Badania Żywności wykonuje:

  1. analizy mikrobiologiczne próbek:
    • żywności,
    • środowiskowych z obszaru produkcji i obrotu żywnością:  
      • wymazy z powierzchni ograniczonej szablonem
      • wymazy z powierzchni nieograniczonej szablonem
      • popłuczyn z opakowań    
  2. ocenę gatunkową i badanie grzybów świeżych i suszonych.

Próbki do badania są  przyjmowane są po wcześniejszym uzgodnieniu z kierownikiem laboratorium wraz ze zleceniem badań.

Rejestracja mieści się w budynku Powiatowej Stacji Sanitarnej przy ul. Niepodległości 66 na I piętrze w pokoju nr 15.

Materiały

Zakres wykonywanych badań
zakres-wykonywanych-badan-ol-z.pdf 0.15MB
Formularz na podstawie, którego przyjmowane są próbki do badań
zlecenia-badan.pdf 0.21MB
Ogólne zasady pobierania próbek i transportu
ogolne-zasady-pobierania-probek.pdf 0.13MB
Oświadczenie o ochronie danych osobowych
oswiadczenie-o-ochronie-danych-ol.pdf 0.25MB
{"register":{"columns":[]}}