Filmy zrealizowane przez EFSA wyjaśniające czym zajmuje się Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
Wskaźniki dobrostanu zwierząt
Zanieczyszczenia chemiczne w łańcuchu żywieniowym
Substancje chemiczne w żywności
Gromadzenie danych i ocena narażenia
Centrum Informacyjne EFSA ds.Wniosków
W jaki sposób identyfikuje się powstające zagrożenia
Niezależność w nauce
Wpływ niskiej dawki w ocenie ryzyka substancji chemicznych
Zdrowie roślin
Co to są środki ochrony roślin i jak dostają się do żywności
Substancje hormonalnie czynne
Co to są patogeny odzwierzęce przenoszone przez żywność
Co to są zwierzęta GM
Co to są rośliny GM
Co to są oświadczenia zdrowotne i jak są oceniane
Co to są choroby odzwierzęce przenoszone inną drogą niż przez żywność
Antybiotykooporność
Co to jest Campylobacter
Co to jest Salmonella
Dlaczego pszczoły są zagrożone