W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Glikoalkaloidy w ziemniakach

Fresh potatoes on rustic wooden background

Opinia naukowa EFSA, opublikowana w 2020 r., dotycząca ryzyka dla zdrowia ludzi i zwierząt związanego z obecnością glikoalkaloidów (GA) w żywności i paszy, zwłaszcza w ziemniakach i produktach otrzymywanych z ziemniaków:  “Risk assessment of glycoalkaloids in feed and food, in particular in potatoes and potato‐derived products”.

Streszczenie w notatce:  Glikoalkaloidy w ziemniakach – ocena EFSA

Materiały

Glikoalkaloidy​_w​_ziemniakach​_ocena​_EFSA
Glikoalkaloidy​_w​_ziemniakach​_ocena​_EFSA.pdf 0.68MB
{"register":{"columns":[]}}