W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Piknik kulinarny "Zdrowe polskie ryby" po raz trzeci

Trzeci piknik kulinarny pod hasłem „Zdrowe polskie ryby” dobiegł końca. Wydarzenie odbyło się przed siedzibą Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej. Pokazy kulinarne prowadził ceniony doradca kulinarny Tomasz Królikowski.

Mistrz kuchni prezentował niebanalne a jednocześnie zdrowe dania rybne przygotowane dla uczestników, w myśl głównej idei jego sztuki kulinarnej „wiem, co jem”. Nie mniejszą atrakcją była obecność polskiej aktorki Doroty Czai, która z uśmiechem współprowadziła pokazy. Pani Dorota z nieukrywanym entuzjazmem opowiadała o zdrowej kuchni i stylu odżywania.

Wydarzenie kolejny raz cieszyło się ogromnym zainteresowaniem widzów. Uczestnicy chętnie brali udział w przygotowanych konkursach wiedzy. Najmłodszych pochłonęło tworzenie kolorowej makiety prezentującej podwodne życie morskich stworzeń oraz specjalnie dla nich przygotowane atrakcje plastyczne.

Morską atmosferę wprowadziły występy sceniczne w wykonaniu Grzegorza Tyszkiewicza, który z zapałem wykonywał największe szantowe przeboje.

Organizatorem pikniku jest Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Departament Rybołówstwa tego resortu, realizujący Program Operacyjny „Rybactwo i Morze”.

Biuro Prasowe MGMiŻŚ

Zdjęcia (2)

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
28.12.2017 12:12 Dominika Waligórska
Pierwsza publikacja:
25.01.2018 18:27 Joanna Lis-Drużyńska
{"register":{"columns":[]}}