Powrót

Piknik kulinarny "Zdrowe polskie ryby" po raz trzeci

Trzeci piknik kulinarny pod hasłem „Zdrowe polskie ryby” dobiegł końca. Wydarzenie odbyło się przed siedzibą Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej. Pokazy kulinarne prowadził ceniony doradca kulinarny Tomasz Królikowski.

Mistrz kuchni prezentował niebanalne a jednocześnie zdrowe dania rybne przygotowane dla uczestników, w myśl głównej idei jego sztuki kulinarnej „wiem, co jem”. Nie mniejszą atrakcją była obecność polskiej aktorki Doroty Czai, która z uśmiechem współprowadziła pokazy. Pani Dorota z nieukrywanym entuzjazmem opowiadała o zdrowej kuchni i stylu odżywania.

Wydarzenie kolejny raz cieszyło się ogromnym zainteresowaniem widzów. Uczestnicy chętnie brali udział w przygotowanych konkursach wiedzy. Najmłodszych pochłonęło tworzenie kolorowej makiety prezentującej podwodne życie morskich stworzeń oraz specjalnie dla nich przygotowane atrakcje plastyczne.

Morską atmosferę wprowadziły występy sceniczne w wykonaniu Grzegorza Tyszkiewicza, który z zapałem wykonywał największe szantowe przeboje.

Organizatorem pikniku jest Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Departament Rybołówstwa tego resortu, realizujący Program Operacyjny „Rybactwo i Morze”.

Biuro Prasowe MGMiŻŚ

Zdjęcia (2)

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
28.12.2017 12:12 Dominika Waligórska
Pierwsza publikacja:
25.01.2018 18:27 Joanna Lis-Drużyńska
{"register":{"columns":[]}}