Lubuski etap konkursu kulinarnego "Bitwa Regionów" 2025
18.06.2025
Gołąbki w kiszonej kapuście przygotowane przez Koło Gospodyń Wiejskich z Murzynowa wygrały pierwsze starcie kulinarne podczas konkursu kulinarnego "Bitwa Regionów" 14 czerwca br. w Radoszynie. Drugie miejsce zajęło KGW Kaława z czerniną, na trzecim miejscu wyróżniono kurczaka przyrządzonego przez KGW Bròjce. Jury miało trudny wybór, bo wszystkie potrawy były smaczne, pięknie podane, a Koła pięknie o nich opowiadały. Lubuski Oddział Regionalny ARiMR reprezentował Przemysław Osiński - Dyrektor Lubuski OR ARiMR wraz z kierownikami Biur Powiatowych- Sylwią Łaźniewską z BP Sulęcin, Rafałem Rodziewiczem z BP Międzyrzecz i Mariusz Klebieko z BP Świebodzin.
Organizatorem konkursu jest Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.