Środki spożywcze
-
18.04.2024Preparaty do początkowego żywienia niemowląt – skład, wartość odżywcza, oznakowanie
-
29.05.2023Informacja dot. stosowania substancji dodatkowej - dwutlenku tytanu E 171 – zakaz stosowania do produkcji żywności od dnia 7 sierpnia 2022 r.
-
29.05.2023Nowe rozporządzenie dot. niektórych zanieczyszczeń w żywności – rozporządzenie Komisji (UE) 2023/915
-
15.09.2022Najwyższe dopuszczalne poziomy delta-9-tetrahydrokannabinolu w nasionach konopi i produktach z nich uzyskanych
-
13.06.2022Nowe warunki stosowania monakolin ze sfermentowanego czerwonego ryżu
-
19.11.2021Informacja ze spotkania zorganizowanego przez Komisję Europejską w dniu 4 października 2021 r. w sprawie tlenku etylenu (ETO) w żywności
-
02.07.2021Uwaga na wyroby do kontaktu z żywnością z tworzyw sztucznych z dodatkiem bambusa
-
11.07.2019Ocena bezpieczeństwa stosowania konopi siewnych w żywności ze względu na obecność THC i CBD
-
Kupowanie żywności do własnych opakowań przyniesionych przez klientów
-
Zintegrowany Wieloletni Plan Kontroli (MANCP)