Posiedzenie zespołu ds. Promocji
26.11.2018
29 listopada 2018 r. godz. 11.00 sala 49
Porządek obrad:
1. Otwarcie posiedzenia.
2. Przyjęcie porządku obrad.
3. Dyskusja i przyjęcie Planu prac Zespołu ds. Promocji na lata 2018-2019.
I. Analiza kluczowych zagadnień założeń: "Strategii promocji żywności MRiRW" i okresowa analiza jej realizacji w szczególności w zakresie „lewarowania środków" z funduszy promocji środkami PROW i publicznymi środkami krajowymi dla realizacji celów przyjętych w strategii.
II. Zagadnienia efektywnego wykorzystania Funduszy promocji produktów rolno-spożywczych dla wzrostu eksportu polskiej żywności oraz umocnienia polskich produktów na rynku krajowym, w tym zagadnienia ewentualnych uproszczeń w funkcjonowaniu Funduszy promocji produktów rolno-spożywczych.
III. Postulaty podjęcia kompleksowych i spójnych działań promocyjnych polskiej wieprzowiny na rynku krajowym, UE i krajów trzecich w kontekście zagrożeń związanych z ASF dla stanu i przyszłości polskiego sektora produkcji i przetwórstwa wieprzowiny.
IV. Analiza możliwości współpracy sektorowej w promocji Polski poszukiwanie wspólnych projektów np. „Wokół polskiego stołu”.
4. Bieżące zagadnienia związane z promocją artykułów rolno-spożywczych.
5. Sprawy różne.
6. Zamknięcie posiedzenia.
- Ostatnia modyfikacja:
- 26.11.2018 15:49 Sławomir Mucha
- Pierwsza publikacja:
- 26.11.2018 15:49 Sławomir Mucha