W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

2022r. I kwartał - jakość handlowa koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku

W I kwartale 2022 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie przeprowadziła kontrolę jakości handlowej koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku. Objęto nią 2 placówki detaliczne oraz 1 zakład produkcyjny z województwa warmińsko-mazurskiego.

Cechy organoleptyczne

W zakresie cech organoleptycznych dokonano oceny 4 partie koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku. Nie stwierdzono nieprawidłowości.

Parametry fizykochemiczne

Parametry fizykochemiczne skontrolowano w 4 partiach koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku. W wyniku przeprowadzonych badań laboratoryjnych nie stwierdzono nieprawidłowości.

Oznakowanie

W toku kontroli dokonano weryfikacji prawidłowości oznakowanie 6 partii koncentratów deserów i koncentratów obiadowych drugich dań w proszku. Nie stwierdzono nieprawidłowości.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
17.10.2022 12:50 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
17.10.2022 12:50 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}