Aktualny wykaz specjalizacji
Wykaz specjalizacji obowiązujących zgodnie z Instrukcją Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych w sprawie działań IJHAR-S w zakresie przeprowadzania egzaminów na rzeczoznawców i nadzorowania ich działalności
| Lp. | Nazwa specjalizacji |
|---|---|
| 1 | Mięso i jego przetwory |
| 2 | Klasyfikacja tusz wieprzowych w systemie EUROP |
| 3 | Klasyfikacja tusz wołowych w systemie EUROP |
| 4 | Drób i jego przetwory |
| 4a | Jaja i ich przetwory |
| 6 | Dziczyzna i jej przetwory |
| 7 | Ryby i ich przetwory |
| 8 | Mleko i jego przetwory |
| 9 | Ziarno zbóż, nasiona roślin strączkowych i ich przetwory |
| 10 | Nasiona roślin oleistych |
| 11 | Oleje i tłuszcze roślinne |
| 11a | Tłuszcze zwierzęce |
| 12 | Buraki cukrowe i ich przetwory |
| 13 | Owoce i warzywa świeże |
| 14 | Owoce i warzywa przetworzone |
| 15 | Kwiaty cięte i doniczkowe |
| 16 | Koncentraty spożywcze |
| 16a | Miód i inne produkty pszczele |
| 16b | Ziarno kakaowe i jego przetwory |
| 17 | Zioła i przyprawy |
| 18 | Piwo i surowce browarnicze |
| 19 | Wyroby winiarskie |
| 20 | Kawa i herbata |
| 21 | Chmiel i produkty chmielowe |
| 22 | Produkty przemysłu ziemniaczanego |
| 23 | Napoje spirytusowe |
| 24 | Napoje bezalkoholowe |
| 25 | Wyroby garmażeryjne |
| 26 | Wyroby piekarskie |
| 27 | Wyroby ciastkarskie |
| 28 | Wyroby cukiernicze |
| 29 | Dodatki spożywcze |
Informacje o publikacji dokumentu
- Ostatnia modyfikacja:
- 23.09.2021 08:05 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 23.09.2021 08:05 Andrzej Giżyński