W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Konferencja „Czy wiesz co jesz? – o zdrowiu i pochodzeniu żywności”

09.05.2024

Konferencja „Czy wiesz co jesz? – o zdrowiu i pochodzeniu żywności”

12 czerwca 2024 r. pod patronatem Wojewody Warmińsko-Mazurskiego, odbędzie się konferencja pn. „Czy wiesz co jesz? – o zdrowiu i pochodzeniu żywności” zorganizowana przez Warmińsko-Mazurskiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przy współdziałaniu z Warmińsko-Mazurskim Wojewódzkim Lekarzem Weterynarii, Dyrektorem Oddziału Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa oraz Dziekanem Wydziału Nauki o Żywności UWM.

Konferencja odbędzie się 12 czerwca 2024 r. w Warmińsko-Mazurskim Urzędzie Wojewódzkim przy alei Piłsudskiego 7/9, 10-575 Olsztyn

Udział w konferencji jest bezpłatny.

Wydarzenie ma charakter lokalny i na celu znalezienie odpowiedzi na pytania: Jak poruszać się w gąszczu deklaracji umieszczonych w oznakowaniu środków spożywczych? Jak rozpoznać produkty tradycyjne, lokalne, regionalne oraz produkty o wysokiej jakości? Pochodzenie i tradycyjny charakter produktu, jego walory prozdrowotne dla współczesnego konsumenta niewątpliwie stanowią bardzo istotne cechy decydujące o wyborze żywności. Zmierzenie się z ogromem dobrowolnych deklaracji znajdujących się w oznakowaniu środków spożywczych mających wyróżnić produkt wśród wielu podobnych, wskazać jego specyficzne walory, a w konsekwencji zachęcić do zakupu stanowi wyzwanie dla każdego konsumenta. Konferencja kierowana jest zatem do szerokiego spectrum odbiorców, gdyż wszyscy jesteśmy konsumentami artykułów rolno-spożywczych i codziennie dokonujemy wyboru środków spożywczych. Ważne jest więc aby dokonywany przez nas wybór był świadomy i zgodny z naszymi preferencjami.

W związku z powyższym Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych w Olsztynie, serdecznie zaprasza do uczestnictwa w konferencji wszystkich, którzy zainteresowani są tematyką związaną z jakością i pochodzeniem żywności.

Zgłoszenia osób chętnych do udziału w konferencji (imię, nazwisko, nazwa firmy, telefon kontaktowy, adres e-mail) należy nadsyłać do dnia 7 czerwca 2024 r. w następujący sposób:

Informacje na temat konferencji dostępne są u pracowników Wydziału Kontroli WIJHARS Olsztyn pod nr tel. (89) 522 89 20, (89) 522 89 30 lub (89) 522 89 33.

Ilość miejsc organiczona. O udziale w konferencji decyduje kolejność zgłoszeń.

W przypapakdu dużego zainteresowania osoby, które nie zakwalifikują się do udziału w konferencji zostaną o tym poinformowane telefonicznie lub e-mailowo.

Jednocześnie informujemy, że pozyskiwane dane osobowe przetwarzane będą zgodnie z art. 6 ust 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679) RODO w celach związanych z organizacją i realizacją konferencji. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa ich podania powoduje niemożność zgłoszenia swojego udziału w konferencji. Informacje o prawie osób, których dane są przetwarzane znajdują się na stronie internetowej Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie pod adresem: https://www.gov.pl/web/wijhars-olsztyn/ochrona-danych-osobowych

Materiały

Program konferencji „Czy wiesz co jesz? – o zdrowiu i pochodzeniu żywności”
program​_konferencji​_20240612.pdf 0.58MB
Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
05.06.2024 12:44 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
09.05.2024 11:22 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}