W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Konferencja „Żywienie zbiorowe - bezpieczeństwo ekonomiczne, zdrowotne i żywnościowe”

12.04.2023

Konferencja „Żywienie zbiorowe - bezpieczeństwo ekonomiczne, zdrowotne i żywnościowe”

19 maja 2023 r. pod patronatem Wojewody Warmińsko-Mazurskiego, odbędzie się konferencja pn. „Żywienie zbiorowe - bezpieczeństwo ekonomiczne, zdrowotne i żywnościowe” zorganizowana przez Warmińsko-Mazurskiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przy współdziałaniu z Warmińsko-Mazurskim Państwowym Inspektorem Sanitarnym, Dyrektorem Oddziału Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa oraz Dziekanem Wydziału Nauki o Żywności UWM.

Konferencja odbędzie się 19 maja 2023 r. w Warmińsko-Mazurskim Urzędzie Wojewódzkim przy alei Piłsudskiego 7/9, 10-575 Olsztyn w sali nr 52

Udział w konferencji jest bezpłatny.

W trakcie konferencji zostaną omówione wybrane aspekty żywienia, w tym w szczególności odnoszące się do jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, bezpieczeństwa żywności i żywienia, właściwego doboru żywności z uwzględnieniem potrzeb odbiorcy i wartości odżywczej żywności. Konferencja ma na celu przybliżenie uczestnikom najważniejszych zagadnień związanych ze świadomym planowaniem, przygotowaniem i realizacją procesów zakupu artykułów rolno-spożywczych pod kątem bezpieczeństwa, jakości i wartości odżywczej produktów.

Uczestnicy będą mogli uzyskać w szczególności informacje, o tym jakie powinni lub mogą mieć oczekiwania wobec produktów żywnościowych, czego mogą oczekiwać od sprzedawców takich produktów, w jaki sposób dokonać sprawdzenia jakości i bezpieczeństwa produktów, w jakim zakresie i na jakim etapie mogą oczekiwać wsparcia organów kontrolnych, jak dbać o bezpieczeństwo żywnościowe konsumentów żywienia zbiorowego.

Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych w Olsztynie, serdecznie zaprasza do uczestnictwa w konferencji osoby bezpośrednio odpowiedzalane za organizowanie, przygotowanie i dystrybuowanie posiłków w przedszkolach, szkołach, internatach, domach pomocy społecznej, szpitalach i in., nauczycieli, studentów i uczniów kierunków związanych z żywnością oraz wszystkie inne osoby zainteresowane powyższą tematyką.

Z uwagi na duże zainteresowanie tematyką konferencji oraz ograniczoną liczbę miejsc WIJHARS w Olsztynie w dniu 15 maja 2023 r. zakończył przyjmowanie zgłoszeń do uczestniczenia w konferencji.

Informacje na temat konferencji dostępne są u pracowników Wydziału Kontroli WIJHARS Olsztyn pod nr tel. (89) 522 89 20, (89) 522 89 41, (89) 522 89 28 lub (89) 522 89 33.

Ilość miejsc organiczona. O udziale w konferencji decyduje kolejność zgłoszeń.

W przypapakdu dużego zainteresowania osoby, które nie zakwalifikują się do udziału w konferencji zostaną o tym poinformowane telefonicznie lub e-mailowo.

Jednocześnie informujemy, że pozyskiwane dane osobowe przetwarzane będą zgodnie z art. 6 ust 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679) RODO w celach związanych z organizacją i realizacją konferencji. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do przeprowadzenia konferencji. Informacje o prawie osób, których dane są przetwarzane znajdują się na stronie internetowej Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie pod adresem: https://www.gov.pl/web/wijhars-olsztyn/ochrona-danych-osobowych

Materiały

Program konferencji „Żywienie zbiorowe - bezpieczeństwo ekonomiczne, zdrowotne i żywnościowe”
program​_konferencji​_20230519b.pdf 0.50MB
Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
15.05.2023 10:17 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
12.04.2023 13:01 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}