W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

„Ocena autentyczności i zafałszowań żywności” - spotkanie ze studentami Wydziału Nauk o Żywności UWM w Olsztynie

22.04.2024

Warmińsko-Mazurski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych Pan Ryszard Piórkowski witający studentów i opiekuna grupy Panią dr. Inż. Beatę Paszczyk.

W ramach współpracy Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie z Uniwersytetem Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie dnia 22 kwietnia 2024 r w siedzibie tut. Inspektoratu gościliśmy studentów trzeciego roku studiów stacjonarnych kierunku Bezpieczeństwo i Certyfikacja Żywności na Wydziale Nauk o Żywności.

Wizyta studentów związana była z realizacją przedmiotu „Ocena autentyczności i zafałszowań żywności” i miała na celu przybliżenie słuchaczom zasad prowadzenia kontroli artykułów rolno-spożywczych, pojęcia produktu zafałszowanego, oszustwa żywnościowego oraz narzędzi wykorzystywanych do wykrywania fałszerstw żywności. Tut. Inspektorat ze szczególną przyjemnością i satysfakcją podejmuje współpracę z Wydziałem Nauk o Żywności UWM w celu wzbogacenia procesu dydaktycznego na rzecz kształconej przyszłej kadry sprawującej nadzór nad bezpieczeństwem żywności.

Tytułowy slajd prezentacji. Zdjęcie produktów na półkach sklepowych oraz teks: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie, tytuł wystąpienia: „Ocena autentyczności i zafałszowań żywności”, data i miejsce spotkania: Olsztyn, dnia 22 kwietnia 2024 r.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
23.04.2024 14:55 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
23.04.2024 14:55 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}