W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Seminarium pn. "Jakość handlowa mięsa i przetworów mięsnych w zakresie znakowania"

28.10.2022

Seminarium pn. "Jakość handlowa mięsa i przetworów mięsnych w zakresie znakowania"

Dnia 26 października 2022 r. w Warmińsko-Mazurskim Urzędzie Wojewódzkim odbyło się seminarium objęte honorowym patronatem Wojewody Warmińsko-Mazurskiego w temacie „Jakość handlowa mięsa i przetworów mięsnych w zakresie znakowania”. Seminarium skierowane było do lokalnych producentów prowadzących działalność produkcyjną w branży mięsnej zarówno w obszarze rolniczego handlu detalicznego, produkcji marginalnej, lokalnej i ograniczonej jak i producentów prowadzących działalność ogólnokrajową oraz podmiotów wprowadzających do obrotu mięso i przetwory mięsne. Spotkało się ono z dużym zainteresowaniem ze strony producentów o czym świadczy duża liczba osób zgłaszających chęć udziału w spotkaniu. W szkoleniu wzięło udział ponad 100 uczestników. Wśród zaproszonych gości był Wicewojewoda Warmińsko-Mazurski Pan Piotr Opaczewski, przedstawiciele Warmińsko-Mazurskiej Inspekcji Jakości Handlowej, Inspekcji Weterynaryjnej, Inspekcji Sanitarno-Epidemiologicznej, Agencji Modernizacji i Restrukturyzacji Rolnictwa, Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa oraz Warmińsko-Mazurskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego.

Podczas szkolenia pracownicy Warmińsko-Mazurskiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych zapoznali uczestników szkolenia z obowiązującymi przepisami prawa w zakresie znakowania mięsa i przetworów mięsnych, omówili problematyczne kwestie związane z przedmiotowym zagadnieniem. W trakcie spotkania uczestnicy mieli możliwość rozwiania pojawiających się wątpliwości związanych z prawidłowym i nie budzącym wątpliwości umieszczeniem w oznakowaniu informacji dotyczących mięsa i przetworów mięsnych.

Zdjęcia (5)

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
28.10.2022 08:33 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
28.10.2022 08:33 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}