W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Spotkanie ze studentami Wydziału Nauk o Żywności UWM w Olsztynie

10.01.2024

Pierwszy slajd prezentacji pt. Jakość handlowa artykułów rolno-spożywczych. Oznakowanie - informacje dla konsumentów. Kontrola jakości handlowej. Na dole slajdu napis Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie

W ramach współpracy Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych w Olsztynie z Uniwersytetem Warmińsko – Mazurskim w Olsztynie 10 stycznia 2024 roku w siedzibie tut. Inspektoratu odbyło się spotkanie szkoleniowo – informacyjne ze studentami Wydziału Nauk o Żywności, prowadzone przez Kierownika Wydziału Kontroli.

Podczas wykładu skierowanego do studentów kierunku Bezpieczeństwo i Certyfikacja Żywności. Szczegółowo omówiono cele i zadania nałożone na Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych, wynikające z przepisów ustawy o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych oraz przybliżono słuchaczom ogólne zasady dotyczące prowadzenia i dokumentowania kontroli artykułów rolno-spożywczych.

Tut. Inspektorat ze szczególną przyjemnością i satysfakcją podejmuje współpracę z Wydziałem Nauk o Żywności UWM w celu wzbogacenia procesu dydaktycznego na rzecz kształconej przyszłej kadry sprawującej nadzór nad bezpieczeństwem żywności.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
21.03.2024 14:52 Andrzej Giżyński
Pierwsza publikacja:
21.03.2024 14:52 Andrzej Giżyński
{"register":{"columns":[]}}