Akcja informacyjno-edukacyjna SMAKI JAKOŚCI W WIELKANOCNYM KOSZYKU
14.04.2025
5 kwietnia 2025 r. na targowisku pn. „Spiżarnia Warmińska” w Tomaszkowie oraz 12 kwietnia 2025 r. na Dywickim Jarmarku Wielkanocnym przedstawiciele WIJHARS w Olsztynie prowadzili akcję informacyjno-edukacyjną, mającą na celu propagowanie wiedzy na temat jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych wśród konsumentów oraz producentów żywności prowadzących działalność na terenie województwa warmińsko-mazurskiego.
Udział IJHARS w tego rodzaju wydarzeniach wpisuje się w szerszą strategię wspierania lokalnych producentów żywności. Przez dwa dni pracownicy WIJHARS w Olsztynie udzielali specjalistycznych konsultacji z zakresu jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, wyjaśniali wątpliwości dotyczące prawidłowości informacji zamieszczanych na etykietach środków spożywczych oraz informowali o szczegółowych przepisach regulujących znakowanie poszczególnych grup towarowych.
Pracownicy WIJHARS w Olsztynie, wykorzystując okazję do spotkania się z konsumentami żywności, podpowiadali jak wybierać produkty spożywcze spełniające ich oczekiwania i doradzali w kwestiach dotyczących jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Odwiedzający stoisko mogli również otrzymać najnowszy poradnik przygotowany przez WIJHARS w Olsztynie pt. „SMAKI JAKOŚCI W WIELKANOCNYM KOSZYKU - czyli czym kierować się przy wyborze produktów nie tylko do święconki”, zawierający praktyczne wskazówki, ułatwiające świadome zakupy wielkanocne.
Zapraszamy do zapoznania się z treścią poradnika „SMAKI JAKOŚCI W WIELKANOCNYM KOSZYKU - czyli czym kierować się przy wyborze produktów nie tylko do święconki”:
https://www.gov.pl/web/wijhars-olsztyn/smaki-jakosci-w-wielkanocnym-koszyku-czyli-czym-kierowac-sie-przy-wyborze-produktow-nie-tylko-do-swieconki
Zdjęcia (6)
- Ostatnia modyfikacja:
- 17.04.2025 15:30 Andrzej Giżyński
- Pierwsza publikacja:
- 17.04.2025 15:30 Andrzej Giżyński