W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Etyka w łańcuchu żywnościowym – zaproszenie na konferencję

07.07.2020

Konferencja pt. Etyka w łańcuchu żywnościowym - info dla mediów

Uwaga Redakcje!

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jan Krzysztof Ardanowski weźmie udział w debacie Etyka w łańcuchu żywnościowym – od producenta do konsumenta.

Konferencja zostanie zorganizowana 8 lipca 2020 r. w godz. 12:00-15:00, w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi, ul. Krakowskie Przedmieście 66, w Warszawie.

Spotkanie jest otwarte dla mediów.

Program:

12:00-12:10    Rozpoczęcie spotkania i powitanie zaproszonych gości

12:10-12:30    „Kodeks Etyki Żywnościowej narzędziem do odbudowy etosu producenta żywności, poprawy jego wizerunku” – Jan Krzysztof Ardanowski, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

12:30-12:50    „Jak to drzewiej bywało, czyli etyka w rolnictwie w naszej historii” – dr Karol Krajewski, Dyrektor Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi

12:50-13:10    „Dochowanie wysokich standardów etycznych w produkcji żywności – wymogiem dochowania najwyższej jakości produktów i zaufania konsumentów” – Prof. dr inż. Janusz B. Berdowski, Przewodniczący Sekcji Przemysłu Spożywczego Polskiego Forum ISO 9000

13:10-13:30    „Zasady etyki w codziennym życiu konsumenta” – Kamil Pluskwa-Dąbrowski, Prezes Rady Krajowej Federacji Konsumentów

13:30-13:50    „Szczęśliwe zwierzę = szczęśliwy człowiek" – Wojciech Albert Kurkowski, Pełnomocnik Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi do spraw ochrony zwierząt

13:50-14:50    Dyskusja

14:50-15:00    Podsumowanie i zakończenie spotkania

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
08.07.2020 12:26 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
07.07.2020 15:19 Iwona Chromiak
{"register":{"columns":[]}}