W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kostaryka - nowe możliwości eksportowe

03.01.2020

W wyniku renegocjacji wzoru świadectwa zdrowia służby weterynaryjne Polski i Kostaryki rozszerzyły listę produktów, dla których możliwe jest uzyskanie uprawnień przez zakłady mleczarskie.

Ser żółty

Mleko zagęszczone, skondensowane i kajmak, sery, masło, słodka śmietana i mleko UHT zostały dopisane do listy produktów, na które Polska posiada zatwierdzenie eksportowe.

Poprzednio Polska była zatwierdzona do wywozu następujących kategorii produktów: mleko w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, serwatka w proszku, serwatka w proszku demineralizowana, śmietanka w proszku, koncentrat białka mleka, koncentrat serwatki, produkty mleczne z dodatkiem tłuszczy roślinnych.

Zakłady zainteresowane eksportem na rynek kostarykański nowych kategorii produktów powinny skontaktować się z właściwymi terytorialnie powiatowymi lekarzami weterynarii w celu rozpoczęcia procedury uzyskiwania uprawnień.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
04.01.2020 14:29 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
04.01.2020 14:29 Iwona Chromiak
{"register":{"columns":[]}}