W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Kwalifikacja sektorowa pn.: „Produkowanie galanterii piekarskiej"

22.10.2025

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprasza do składania ofert na sporządzenie opinii oraz dokonanie oceny i porównania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji „Produkowanie galanterii piekarskiej” z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (PRK) pierwszego i drugiego stopnia.

Przedmiot zamówienia:

  • sporządzenie opinii dotyczącej celowości włączenia kwalifikacji sektorowej „Produkowanie galanterii piekarskiej” do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji,
  • wykonanie porównania wymaganych efektów uczenia się dla tej kwalifikacji sektorowej z charakterystykami poziomów PRK pierwszego i drugiego stopnia,
  • przygotowanie rekomendacji – zgodnie z art. 21 ustawy z dnia 22 grudnia 2015 r. o Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji (Dz. U. z 2024 r. poz. 1606).

Sposób realizacji zamówienia:
Zadania realizowane będą indywidualnie przez poszczególnych ekspertów oraz w ramach prac zespołu ekspertów, o którym mowa w art. 21 ust. 2 i 3 ustawy oraz rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30 stycznia 2025 r. w sprawie zespołów ekspertów do spraw włączenia kwalifikacji do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji (Dz. U. poz. 153), dalej również jako „rozporządzenie”.

W przypadku zgłoszenia uwag przez Radę Interesariuszy do przygotowanej rekomendacji, zespół ekspertów ponownie przygotowuje rekomendację, odnosząc się do uwag. Ewentualne powtórne przygotowanie rekomendacji kończy pracę zespołu ekspertów.

Termin wykonania zamówienia:
Umowa zostaje zawarta na okres realizacji przedmiotu zamówienia. W przypadku zgłoszenia uwag Rady Interesariuszy do rekomendacji, termin wykonania zamówienia może zostać jednokrotnie wydłużony o czas niezbędny na powtórne przygotowanie rekomendacji.

Termin i sposób składania ofert:
Ofertę należy złożyć w nieprzekraczalnym terminie do 7 listopada 2025 r. drogą elektroniczną na adres e-mail: boris.poleganow@minrol.gov.pl

Osoba do kontaktu:
Boris Poleganow
tel. 22 623 22 99
e-mail: boris.poleganow@minrol.gov.pl

Kryteria oceny ofert:
W trakcie oceny ofert pod uwagę brane będą następujące czynniki:

  • doświadczenie ekspertów zapewniające jakość wykonania opinii (na podstawie wypełnionych formularzy ofertowych),
  • koszt brutto wykonania pracy przez jednego eksperta,
  • wiedza ekspertów na temat tworzenia opisu kwalifikacji oraz sposobu opisywania efektów uczenia się.

Informacje dodatkowe:
Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu cywilnego, nie jest aukcją ani przetargiem w rozumieniu art. 701 Kodeksu cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych.

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zastrzega sobie prawo do zamknięcia postępowania bez wyboru którejkolwiek ze złożonych ofert.

Z osobami, które złożą oferty, mogą być prowadzone negocjacje w celu ustalenia szczegółowych warunków realizacji zamówienia oraz ceny zamówienia.

Zastrzega się, że niniejsze ogłoszenie, a także określone w nim warunki, mogą być zmienione lub odwołane przez Zamawiającego.

Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie informacji zawartych w przesłanym formularzu ofertowym oraz załącznikach. W celu zapewnienia porównywalności wszystkich ofert Zamawiający zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z właściwymi Oferentami w celu uzupełnienia lub doprecyzowania ofert.

Zamawiający informuje, że samo przesłanie oferty nie zobowiązuje go do zawarcia umowy z żadnym z Oferentów, nawet jeśli jego oferta okaże się najkorzystniejsza.

Nie będą podlegały ocenie oferty, które nie odpowiadają wymogom niniejszego dokumentu, w szczególności:

  • oferty, które zawierają błędy w obliczeniu ceny (z zastrzeżeniem oczywistych omyłek),
  • oferty złożone po wyznaczonym terminie lub w niewłaściwej formie,
  • oferty, których treść nie odpowiada treści niniejszego dokumentu,
  • oferty Oferentów, którzy nie wykazali spełniania warunków udziału w postępowaniu,
  • oferty nieważne na podstawie odrębnych przepisów.

Ofertę niepodlegającą ocenie uznaje się za odrzuconą.

Materiały

Do pobrania
Załącznik​_1a​_-​_formularz​_ofertowy​_os​_fizyczna(KS​_GP).pdf 0.12MB
Do pobrania
Załącznik​_1b​_-​_formularz​_ofertowy​_os​_prawna(KS​_DZ).pdf 0.10MB
Do pobrania
Załącznik​_2​_-​_wykaz​_doświadczenia​_(KS​_DZ).pdf 0.12MB
Do pobrania
Klauzula​_Informacyjna​_-​_obowiazek​_informacyjny.pdf 0.05MB
Logo Biuletynu Informacji Publicznej
Informacje o publikacji dokumentu
Pierwsza publikacja:
22.10.2025 11:45 Katarzyna Przybyszewska
Wytwarzający/ Odpowiadający:
Boris Poleganow
Tytuł Wersja Dane zmiany / publikacji
Kwalifikacja sektorowa pn.: „Produkowanie galanterii piekarskiej" 1.0 22.10.2025 11:45 Katarzyna Przybyszewska

Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP

{"register":{"columns":[]}}