Kwalifikacja sektorowa pn.: „Produkowanie galanterii piekarskiej"
22.10.2025
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprasza do składania ofert na sporządzenie opinii oraz dokonanie oceny i porównania efektów uczenia się wymaganych dla kwalifikacji „Produkowanie galanterii piekarskiej” z charakterystykami poziomów Polskiej Ramy Kwalifikacji (PRK) pierwszego i drugiego stopnia.
Przedmiot zamówienia:
- sporządzenie opinii dotyczącej celowości włączenia kwalifikacji sektorowej „Produkowanie galanterii piekarskiej” do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji,
- wykonanie porównania wymaganych efektów uczenia się dla tej kwalifikacji sektorowej z charakterystykami poziomów PRK pierwszego i drugiego stopnia,
- przygotowanie rekomendacji – zgodnie z art. 21 ustawy z dnia 22 grudnia 2015 r. o Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji (Dz. U. z 2024 r. poz. 1606).
Sposób realizacji zamówienia:
Zadania realizowane będą indywidualnie przez poszczególnych ekspertów oraz w ramach prac zespołu ekspertów, o którym mowa w art. 21 ust. 2 i 3 ustawy oraz rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30 stycznia 2025 r. w sprawie zespołów ekspertów do spraw włączenia kwalifikacji do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji (Dz. U. poz. 153), dalej również jako „rozporządzenie”.
W przypadku zgłoszenia uwag przez Radę Interesariuszy do przygotowanej rekomendacji, zespół ekspertów ponownie przygotowuje rekomendację, odnosząc się do uwag. Ewentualne powtórne przygotowanie rekomendacji kończy pracę zespołu ekspertów.
Termin wykonania zamówienia:
Umowa zostaje zawarta na okres realizacji przedmiotu zamówienia. W przypadku zgłoszenia uwag Rady Interesariuszy do rekomendacji, termin wykonania zamówienia może zostać jednokrotnie wydłużony o czas niezbędny na powtórne przygotowanie rekomendacji.
Termin i sposób składania ofert:
Ofertę należy złożyć w nieprzekraczalnym terminie do 7 listopada 2025 r. drogą elektroniczną na adres e-mail: boris.poleganow@minrol.gov.pl
Osoba do kontaktu:
Boris Poleganow
tel. 22 623 22 99
e-mail: boris.poleganow@minrol.gov.pl
Kryteria oceny ofert:
W trakcie oceny ofert pod uwagę brane będą następujące czynniki:
- doświadczenie ekspertów zapewniające jakość wykonania opinii (na podstawie wypełnionych formularzy ofertowych),
- koszt brutto wykonania pracy przez jednego eksperta,
- wiedza ekspertów na temat tworzenia opisu kwalifikacji oraz sposobu opisywania efektów uczenia się.
Informacje dodatkowe:
Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu cywilnego, nie jest aukcją ani przetargiem w rozumieniu art. 701 Kodeksu cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zastrzega sobie prawo do zamknięcia postępowania bez wyboru którejkolwiek ze złożonych ofert.
Z osobami, które złożą oferty, mogą być prowadzone negocjacje w celu ustalenia szczegółowych warunków realizacji zamówienia oraz ceny zamówienia.
Zastrzega się, że niniejsze ogłoszenie, a także określone w nim warunki, mogą być zmienione lub odwołane przez Zamawiającego.
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu nastąpi na podstawie informacji zawartych w przesłanym formularzu ofertowym oraz załącznikach. W celu zapewnienia porównywalności wszystkich ofert Zamawiający zastrzega sobie prawo do skontaktowania się z właściwymi Oferentami w celu uzupełnienia lub doprecyzowania ofert.
Zamawiający informuje, że samo przesłanie oferty nie zobowiązuje go do zawarcia umowy z żadnym z Oferentów, nawet jeśli jego oferta okaże się najkorzystniejsza.
Nie będą podlegały ocenie oferty, które nie odpowiadają wymogom niniejszego dokumentu, w szczególności:
- oferty, które zawierają błędy w obliczeniu ceny (z zastrzeżeniem oczywistych omyłek),
- oferty złożone po wyznaczonym terminie lub w niewłaściwej formie,
- oferty, których treść nie odpowiada treści niniejszego dokumentu,
- oferty Oferentów, którzy nie wykazali spełniania warunków udziału w postępowaniu,
- oferty nieważne na podstawie odrębnych przepisów.
Ofertę niepodlegającą ocenie uznaje się za odrzuconą.
Materiały
Do pobraniaZałącznik_1a_-_formularz_ofertowy_os_fizyczna(KS_GP).pdf 0.12MB Do pobrania
Załącznik_1b_-_formularz_ofertowy_os_prawna(KS_DZ).pdf 0.10MB Do pobrania
Załącznik_2_-_wykaz_doświadczenia_(KS_DZ).pdf 0.12MB Do pobrania
Klauzula_Informacyjna_-_obowiazek_informacyjny.pdf 0.05MB
- Pierwsza publikacja:
- 22.10.2025 11:45 Katarzyna Przybyszewska
- Wytwarzający/ Odpowiadający:
- Boris Poleganow
| Tytuł | Wersja | Dane zmiany / publikacji |
|---|---|---|
| Kwalifikacja sektorowa pn.: „Produkowanie galanterii piekarskiej" | 1.0 | 22.10.2025 11:45 Katarzyna Przybyszewska |
Aby uzyskać archiwalną wersję należy skontaktować się z Redakcją BIP