W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Zobacz politykę cookies.
Powrót

Możliwości współpracy – wymiana informacji

03.04.2020

Zachęcamy do korzystania z nowo utworzonej zakładki „Możliwości współpracy”. Jest to miejsce wymiany informacji dla branży rolno-spożywczej o wolnych mocach przerobowych, składowych czy też potrzebach podjęcia współpracy w zakresie przetwórstwa rolno-spożywczego.

Możliwości_współpracy

Trwająca pandemia COVID-19 spowodowała liczne utrudnienia w funkcjonowaniu branży rolno-spożywczej.

Podmioty tego sektora informują o ryzyku czasowych ograniczeń w zakresie skupu surowca rolnego, jego przetwórstwa i sprzedaży swoich produktów jednocześnie podkreślają, iż warunkiem utrzymania dotychczasowych poziomów aktywności są często ograniczone możliwości w zakresie logistyki, przetwórstwa lub powierzchni magazynowych/przechowalniczych.

– W obecnych warunkach pilną i ważną sprawą jest szybki przepływ informacji zarówno
o możliwościach eksportu, zbyt jak i współpracy. Dlatego wychodzimy naprzeciw takim potrzebom. Poleciłem obok zakładki „Możliwości eksportowe” uruchomienie kolejnej „Możliwości współpracy” – poinformował dziś minister Jan Krzysztof Ardanowski.

Zakładka „Możliwości współpracy” będzie rodzajem platformy wymiany informacji
o wolnych mocach przerobowych, składowych, czy też potrzebach podjęcia współpracy w zakresie przetwórstwa rolno-spożywczego.

Informacje dotyczące chęci nawiązania współpracy w tym zakresie należy przesyłać na adres mailowy: wspolpracaprzetworcow@minrol.gov.pl

Informacje będą zamieszczane na stronie: Możliwości współpracy

Każda informacja musi zostać opatrzona następującymi danymi: Nazwa firmy/adres firmowy/telefon/adres mailowy. Syntetyczny opis samej oferty nie może przekraczać 400 znaków.

Informacje o publikacji dokumentu
Ostatnia modyfikacja:
03.04.2020 17:40 Iwona Chromiak
Pierwsza publikacja:
03.04.2020 16:40 Sławomir Mucha
{"register":{"columns":[]}}