Produkty zarejestrowane jako Chronione Nazwy Pochodzenia, Chronione Oznaczenia Geograficzne oraz Gwarantowane Tradycyjne Specjalności

  

Produkty zarejestrowane czyli wpisane przez Komisję Europejską do Rejestru Chronionych Nazw Pochodzenia i Chronionych Oznaczeń Geograficznych lub do Rejestru Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności. 
Zgodnie z przepisami zarejestrowane nazwy, w przypadku Chronionych Nazw Pochodzenia, Chronionych Oznaczeń Geograficznych oraz Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności zarejestrowanych z zastrzeżeniem nazwy, są chronione przed:

  • wszelkim bezpośrednim lub pośrednim wykorzystywaniem w celach komercyjnych zarejestrowanej nazwy dla produktów nie objętych rejestracją, o ile produkty te są porównywalne do produktów zarejestrowanych pod tą nazwą lub jeśli stosowanie nazwy narusza prestiż chronionej nazwy;
  • każdym niezgodnym z prawem zawłaszczeniem, imitacją lub aluzją, jeśli nawet prawdziwe pochodzenie produktu jest zaznaczone lub chroniona nazwa została przetłumaczona, lub towarzyszy jej wyrażenie „w stylu”, „rodzaju”, „przy użyciu metody”, „tak jak produkowane w”, „imitacja” lub „podobne”;
  • wszelkimi innymi fałszywymi lub mylącymi danymi odnoszącymi się do miejsca pochodzenia, właściwości lub podstawowych cech produktu na opakowaniu wewnętrznym lub zewnętrznym, w materiale reklamowym lub dokumentach odnoszących się do danego produktu lub na opakowaniu produktu w pojemniku, mogącym stworzyć fałszywe wrażenie co do jego pochodzenia;
  • wszelkimi innymi praktykami mogącymi wprowadzić w błąd zainteresowanych co do prawdziwego pochodzenia produktu.

rar 1. Bryndza podhalańska

0.39MB

rar 2. Oscypek

0.43MB

rar 3. Miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich

0.2MB

rar 4. Półtorak staropolski tradycyjny

0.46MB

rar 5. Dwójniak staropolski tradycyjny

0.46MB

rar 6. Trójniak staropolski tradycyjny

0.46MB

rar 7. Czwórniak staropolski tradycyjny

0.46MB

rar 8. Rogal świętomarciński

0.52MB

rar 9. Wielkopolski ser smażony

0.48MB

rar 10. Andruty kaliskie

0.2MB

rar 11. Olej rydzowy tradycyjny

0.62MB

rar 12. Pierekaczewnik

0.25MB

rar 13. Truskawka kaszubska

0.51MB

rar 14. Redykołka

0.33MB

rar 15. Wiśnia nadwiślanka

0.37MB

rar 16. Fasola korczyńska

0.56MB

rar 17. Miód kurpiowski

0.73MB

rar 18. Podkarpacki miód spadziowy

0.37MB

rar 19. Suska sechlońska

1.59MB

rar 20. Kiełbasa lisiecka

0.2MB

rar 21. Obwarzanek krakowski

2.62MB

rar 22. Śliwka szydłowska

2.56MB

rar 23. Jabłka łąckie

0.83MB

rar 24. Chleb prądnicki

2.21MB

rar 25. Kiełbasa jałowcowa staropolska

0.6MB

rar 26. Kiełbasa myśliwska staropolska

0.53MB

rar 27. Karp zatorski

3.52MB

rar 28. Miód drahimski

0.36MB

rar 29. Kołocz śląski / kołacz śląski

0.42MB

rar 30. Jabłka grójeckie

0.71MB

rar 31. Kabanosy staropolskie

0.54MB

rar 32. Fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca / fasola z Doliny Dunajca

1.31MB

rar 33. Fasola wrzawska

2.29MB

rar 34. Miód z Sejneńszczyzny / Łoździejszczyzny / Seinų/ Lazdijų krašto medus

0.36MB

rar 35. Ser koryciński swojski

0.54MB

rar 36. Jagnięcina podhalańska

0.44MB

rar 37. Cebularz lubelski

0.59MB

rar 38. Krupnioki śląskie

1.24MB

rar 39. Kiełbasa biała parzona wielkopolska

0.98MB

rar 40. Kiełbasa piaszczańska

1.58MB

rar 41. Kiełbasa krakowska sucha staropolska

0.69MB

rar 42. Czosnek galicyjski

1.14MB

Navigation Menu

Metrics

Informacje o publikacji dokumentu
Opublikowano: 14.09.2018 08:36
Osoba publikująca: Sławomir Mucha
Zmodyfikowano: 14.09.2018 08:36
Osoba modyfikująca: Sławomir Mucha